5 paşi simpli de urmat pentru o pedichiură perfectă


    Pentru a avea o pedichiură perfectă, trebuie să ţii cont de mai multe aspecte foto:gogirls.ro
Pentru a avea o pedichiură perfectă, trebuie să ţii cont de mai multe aspecte foto:gogirls.ro

Vara este anotimpul în care mai mult ca oricând trebuie să avem grijă de modul în care arată picioarele noastre.

Vara e de abia la început, deci tu poţi învăţa să îţi faci singură pedichiura pentru ca picioarele tale să arate bine în sandalele preferate. Nu trebuie să faci investiţii foarte mari pentru a cumpăra ustensilele necesare. Iată cum îţi poţi răsfăţa singură picioarele:

1. Primul pas pe care trebuie să-l urmezi este să-ţi pregăteşti picioarele. Ai nevoie de un vas cu apă caldă, în care să adaugi sare de baie. Timp de 15-20 de minute, perioadă în care poţi privi la televizor sau poţi savura o conversaţie telefonică, sau poţi să îţi faci manichiura, îţi laşi picioarele la înmuiat în vas. Sarea de mare te va ajuta să scapi mult mai uşor de stratul gros de piele bătătorită şi de micile îngroșări.

2. După ce ai ţinut picioarele în apa călduţă cu sare, acestea trebuie exfoliate. Un gomaj pe bază de sare pentru îndepărtarea celulelor moarte este perfect. Pentru a îndepărta pielea îngroşată de pe călcâie, trebuie să foloseşti lame sau o piatră ponce. Este necesar ca aceste ustensile să nu le foloseşti decât o dată pe săptămână.

3. După ce ai scăpat de pielea moartă, trebuie să treci la pasul următor: îndepărtarea cuticulelor şi pilirea unghiilor. Ai nevoie de un beţişor special pentru a împinge cuticulele, încearcă să eviţi să le tai. După ce ai „rezolvat” cuticulele, trebuie să-ţi tai unghiile, cât mai drept cu putință. Colţurile unghiilor trebuie să fie întotdeauna pătrate, astfel încât să eviţi încarnarea lor. Când aceste operaţiuni sunt gata, poţi să începi să pileşti unghiile. Nu insista prea mult, deoarece acestea sunt mult mai firave decât unghiile de la mâini şi poţi să le strici forma foarte repede.

4. După ce ai terminat de tăiat şi de pilit, trebuie să-ţi ştergi bine unghiile sau să le speli, pentru a elimina praful de unghie rămas de la tăiat şi pilit. Pentru aplicarea ojei, ai nevoie de un îndepărtător de degete, special pentru pedichiură. Acesta te va ajuta să nu-ţi murdăreşti degetele între ele. Când aplici culoarea pe unghie, nu uita să elimini excesul de ojă de pe pensulă. Lacul se aplică din interior spre exterior, dintr-o singură mişcare. Ideal este să aplici două straturi, dar nu uita că trebuie să aştepţi puţin între cele două aplicări, pentru că astfel se va usca mai repede. Dacă oja depăşeşte unghia… poţi folosi beţişoarele de urechi înmuiate în acetonă!

5. După ce ţi s-a uscat oja de pe degete, urmează hidratarea. Ideal ar fi să aplici o cremă specială pentru picioare, pentru că pielea din această zonă este mai groasă decât pe restul corpului. Dacă nu ai o astfel de cremă, încearcă un unt de corp. Acesta este mult mai hrănitor. Un sfat foarte bun, pe care îl poţi pune în aplicare seara, înainte de culcare: aplică cremă din abundenţă, masează-ţi bine tălpile şi pune-ţi o pereche de şosete din bumbac cu care să dormi toată noaptea. Dimineaţa vei avea o piele catifelată.

cub horoscop supărare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Icoana Basilica ro webp
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
mesaje amoroase jpg
1 femeie cu accesorii jpg jpeg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
cub horoscop supărare png
chocoflan jpeg
cub horoscop iertare png