5 sfaturi ca să-ţi protejezi încălţămintea de iarnă

Ultima actualizare:

    Pentru curăţarea cizmelor din blană artificială, foloseşte produse speciale pe care le găseşti îm magazinele de încălţăminte
Pentru curăţarea cizmelor din blană artificială, foloseşte produse speciale pe care le găseşti îm magazinele de încălţăminte

Soluţiile pe care le folosesc drumarii la deszăpezire îţi pot deteriora încălţămintea de iarnă. Astfel, petele albe care apar pe cizme sau ghete trebuie cât mai repede îndepărtate, însă trebuie să ştii că fiecare material se curăţă diferit.

Pielea naturală se curăţă cu apă călduţăCizmele din piele naturală se curăţă folosind o câpă curată şi puţin umezită. Nu spăla cizmele sub jetul de apă rece sau caldă pentru că vei deteriora materialul din care sunt confecţionate. Şterge urmele de noroi şi petele albicioase, iar apoi foloseşte o cremă de ghete care va hidrata pielea, ferind-o de uscăciune şi decolorare. Ultimul pas: lustruieşte bine încălţămintea, pentru ca produsul să pătrundă bine în piele.

Pielea întoarsă se curăţă cu o perie finăNu este recomandat să porţi încălţăminte din piele întoarsă atunci când afară este zăpadă. Însă, dacă te-a prins ninsoarea, primul lucru pe care trebuie să îl faci când ajungi acasă este să usuci ct mai repede încălţămintea. Tamponează cizmele cu o cârpă curată pentru a absorbi surplusul de apă. Poi, lasă-le la uscat. După ce s-au uscat, foloseşte o perie cu feri foarte fini şi moi şi îndepărteză urmele de noroi. În magazinele de încălţăminte există la vânzare gume speciale cu care să ştergi orice urmă sau pată.

UGG-urile se spală la maşina de spălatCizmele UGG se pot spăla la maşina de spălat dar fără să foloseşti detergent şi la un program special pentru încălţăminte. Apoi se usucă la temperatura camerei.

Perie aspră pentru bocancii de munteBocancii de munte sunt, de obicei, impermeabili aşa că nu este recomandat să-i bagi la maşina de spălat rufe. Curăţă noroiul şi petele albicioase folosind o perie aspră.

Încălţămintea nu se usucă la temperaturi înalteNu pune cizmele, botinele sau ghetele pe calorifer la uscat deoarece temperaturile ridicate afecteză materialul din care sunt confecţionate. Lasă încîlţămintea să se usuce la temperatuta camerei. De asemenea, ţine-o departe de razele directe ale soarelui! Pielea naturală se poate decolora!

image
image
image
image
image
image
Copy of Copy of Vedra hair beauty2 cum sa avem un par frumos jpg
Cuplu care doarme in pat - pozitii de somn FOTO Shutterstock
cub horoscop supărare png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
 Sală de fitness- sport- exercitii -antrenament FOTO Shutterstock
ghost 2892905 1280 jpg