7 trucuri de frumuseţe ca să dai bine în pozele de Sărbători

Ultima actualizare:

    Model Crina Barbu, machiaj realizat de Mirela Păduraru, coafura de Alexandra Marin, Foto: Virgil Hriţcu
Model Crina Barbu, machiaj realizat de Mirela Păduraru, coafura de Alexandra Marin, Foto: Virgil Hriţcu

Sărbătorile de iarnă te prind obosită după un an greu, poate după munca în bucătărie şi curăţenia făcute în această perioadă. Nu ai avut timp nici să ajungi pe la saloane ca să-ţi faci tratamente faciale? Nu-i nimic, poţi fi frumoasă şi vei putea da bine în poze cu câteva trucuri de înfrumuseţare simple, dar de mare efect. Iată ce îţi recomandă make-up artistul Mirela Păduraru:

Trucul numarul 1: albirea dinţilor

E timpul pentru o albire urgentă a dinţilor! O dantură strălucitoare şi un zâmbet de milioane întotdeauna înfrumuseţează. În regim de urgenţă, acasă, poţi să-ţi efectuezi un periaj temeinic cu bicarbonat de sodiu, folosind periuţa de dinţi.

Trucul numarul 2: dă luminozitate tenului

Dacă apelezi la un tratament cosmetic profesional, optează pentru peeling-uri enzimatice (sunt mult mai plăcute decat cele chimice, conferă luminozitate tenului fără să-l exfolieze agresiv). Tratamentele cu vitamina C în concentraţie de 15% sunt o altă alegere inspirată dacă eşti fumătoare înrăită. În caz că bugetul de Sărbători este... de criză, încearcă următoarea variantă: săptămânal, foloseşte o felie de ananas pentru a curăţa tenul şi a efectua o exfoliere blândă, apoi aplică o mască de miere pe zonele deshidratate, pe gât şi decolteu. Pe zonele cu exces de sebum aplică argilă amestecată cu suc de portocală.

Trucul numarul  3: atenuează cearcănele şi pungile de sub ochi

Ştim că de trucul pliculeţelor de ceai negru sau verde ţinute peste noapte la frigider ai aflat deja. Îl poţi aplica fără rezerve, funcţionează garantat! Dacă ai uitat de ceai, pune seara în frigider două linguri. Dimineaţa pune lingurile reci pe ochi timp de 2-3 minute.

Trucul numarul 4: forma frumoasă a sprâncenelor

Toată lumea vorbeşte de “sprâncene perfecte”. Totuşi, adesea uităm că “sprâncenele perfecte sunt acelea care ni se potrivesc”. Dacă sprâncenele tale sunt mai subţiri sau au mici goluri, nu te repezi să apelezi la metoda machiajului semipermanent înainte de Sărbători. Învaţă să le machiezi discret cu un creion bine ascuţit, cu ajutorul căruia recreezi firele de păr. Completează zonele mai rare cu un fard aplicat cu o pensulă oblică subţire.

Trucul numarul 5: alege împreună cu hairstilist-ul tău culoarea părului

Cere-i recomandări despre ce culori se potrivesc cu nuanţa recomandată, pentru a folosi articole vestimentare care să te pună în valoare. Nu te gândi că va fi necesar să îţi schimbi toată garderoba, e suficient să ai o eşarfă sau un accesoriu care să te evidenţieze.

Trucul numarul 6: machiază-te frumos şi cu bun gust

Mirela Păduraru, make-up artist
Mirela Păduraru, make-up artist

De Revelion, reperele unui machiaj reuşit sunt: fondul de ten impecabil aplicat, sprâncene machiate foarte natural, estompări perfecte între culorile folosite pentru machiajul ochilor, mascara care să nu încarce genele şi ruj de bună calitate care să se asorteze cu fardul de obraz.

Trucul numarul 7: ţine cont de poziţionarea luminilor atunci când pozezi

Foloseste inteligent lumina, în avantajul tau. Pozează din unghiuri sau profiluri care să nu-ţi creeze umbre inestetice pe faţă. Foloseşte-te de cercei strălucitori, care să atragă atenţia asupra lor şi să reflecte frumos lumina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
par alb istock jpg
horoscop jpg
Horoscop - dragoste - zodii FOTO Shutterstock
baba ghanoush1 jpg
horoscop octombrie png
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
horoscop jpg
horoscop, zodii, stres jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net