Bretonul, la modă în sezonul primăvară-vară

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În acest sezon cald trebuie să fii îndrăzneaţă. Se poartă şuviţele în nuanţe puternice şi bretonul.

Potrivit hair-stilistului Londa Professional România, Dudu, bretonul se potriveşte aproape oricărei fizionomi şi este uşor de întreţinut. „E frumos să fie scurt, deasupra sprâncenelor, şi mai gros. Se poartă drept, pe frunte, acel breton caraghios care se purta prin anii `50 - `60. Este indicat la orice vârstă şi tuturor tipurilor de păr. Restul părului se tunde în funcţie de forma feţei. Spre exemplu, la o faţă rotundă, părul trebuie să cadă drept în lateral, de-a lungul feţei. La o faţă lungă, ea se mai lăţeşte dacă te tunzi în scări pe lateral, în dreptul urechilor, creând astfel volum şi dând senzaţia de rotunjire a feţei", explică hair-stilustul Dudu din cadrul Atelier Pour Femme din Iaşi.

simeon stalpnicul png

În ceea ce priveşte culorile, se poartă părul în nuanţe deschise de blond şi arămiu, accesorizate cu şuviţe în nuanţe puternice de albastru, roşu, verde sau portocaliu. Nu trebuie să-ţi faci şuviţe în tot capul, ci doar una, mai lată, sau o jumătate de breton, sau doar vârfurile. Îţi trebuie doar puţină creativitate şi îndrăzneală. "Şuviţele vor fi orientate în zona feţei, pentru a obţine un look de vară, vesel, jucăuş", mai spune hair-stilistul Londa.

simeon stalpnicul png

Nu-ţi face şuviţe dacă ai părul alb. De fapt, nuanţa părului se alege şi în funcţie de vârstă. Dacă la 20 de ani poţi purta cu încredere orice culoare şi tunsoare, chiar şi pe cele asimetrice, mai îndrăzneţe, la 30 de ani culorile şi tunsorile se transformă. Sunt mai calme, în nuanţe cuminţi de maro, castaniu şi arămiu. Şi la 40 de ani culorile sunt liniştite, iar după această vârstă te poţi orienta spre nuanţe de blond. "Blondul se potriveşte oricărei vârste, însă după 50 de ani este chiar indicat. El întinereşte, nu-ţi scoate în evidenţă ridurile şi părul nici nu trebuie vopsit aşa de des. Culorile închise sunt de evitat pentru că maturizează, iar tunsorile recomandate sunt cele scurte spre mediu", explică specialistul.

simeon stalpnicul png

Cântăreaţa Andra este foarte la curent cu tendinţele în coafură. Se poartă bretonul, iar Andra s-a şi grăbit să se conformeze.

Roşcatul, demodat

Roşcatul nu mai rezistă mult printre preferinţele doamnelor. E o culoare pretenţioasă şi greu de întreţinut. Se mătuieşte la vârfuri, devine rece, casantă. Orientaţi-vă mai degrabă spre nuanţe naturale, de castaniu, maro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
ADV jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net