Ce soluţii ai pentru sânii lăsaţi

Dr. Adrian Roboşapcă
Dr. Adrian Roboşapcă

Trecerea timpului, oscilaţiile în greutate, alăptarea, scăderea elasticităţii şi subţierea pielii, toţi aceşti factori îşi pot pune amprenta asupra formei şi fermităţii sânilor unei femei. Dacă vrei să-ţi recapeţi rapid frumuseţea bustului, poţi opta pentru implant mamar, mamoplastie sau o combinaţie între cele două metode. Medicul chirurg estetician Adrian Reboşapcă ne spune care sunt diferenţele dintre aceste proceduri, avantaje şi dezavantaje lor, precum şi preţurile.

Implantul mamar. Se recomandă pentru sâni puţin lăsaţi, pentru a nu fi nevoiţi să folosim implante de dimensiuni prea mari. Perioada de vindecare se realizează în mai multe etape, aflăm de la dr. Adrian Reboşapcă, medic primar chirurgie plastică reconstructivă şi estetică la o clinică din Bucureşti. Timp de două săptămâni după intervenţie sunt indicate activităţi moderate, care nu implică efort, cum ar fi activităţi cotidiene obişnuite.Treptat, activitatea normala se poate relua, inclusiv revenirea la locul de muncă. După o lună – maximum două, pacienta poate reîncepe chiar şi activităţile sportive. Ca orice intervenţie chirurgicală, această metodă prezintă anumite riscuri, cum ar fi rotaţia sau deplasarea implantului, sau apariţia contracturii capsulare (îngroşarea învelişului biologic din jurul implantului). Costul unei operaţii de implant mamar este de circa 3.500 de euro.


    Dr. Adrian Reboşapcă
Dr. Adrian Reboşapcă

Mamoplastia sau liftingul mamar. Cea de-a doua metodă este recomandată pentru sânii foarte lăsaţi, cu exces de piele. Prin mamoplastie sau lifting mamar se reface forma, poziţia şi structura sânului şi constă în îndepărtarea excesului de piele şi remodelarea ţesutului rămas. „Mamoplastia prezintă ca avantaj principal aspectul firesc al sânilor. În ceea ce priveşte perioada de recuperare, pacienta trebuie să respecte aceleaşi recomandări enumerate şi în cazul implantului mamar, cu menţiunea că toleranţa la mişcare este mult mai mare. Muşchiul pectoral este mai puţin tensionat, iar mişcările pacientei sunt mai puţin limitate”, mai spune medicul. Şi aici sunt aceleaşi riscuri. Pe termen scurt, pot apărea hematoame sau seroame, iar pe termen lung chisturi de grăsime în profunzimea glandei. Toate aceste riscuri pot fi gestionate cu succes dacă pacienta este corect informată şi îndrumată înainte de efectuarea operaţiei. Preţurile variază între 2.500 şi 4.000 de euro.

Combinaţie între implant mamar şi mamoplastie. Dacă vrei un sân cu un volum mai mare, atunci mamoplastia trebuie completată cu implantul. Perioada de recuperare se stabileşte în funcţie de implant şi respectă aceleaşi principii de recuperare, iar preţul total depinde de gradul de complexitate al operaţiei.

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
cub vali vijelie png
vedete jpg
Charles, William și Harry jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
image
image
image
image
image
image
Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
horoscop 26 martie jpg
horoscop zilnic 26 iulie 0 jpeg
cub horoscop iertare png
verighete aur alb jpeg
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock