Cel mai bun şampon pentru păr vopsit: ingrediente

Ultima actualizare:

    Numeroase substanțe din vopseaua de păr sunt nocive pentru organism.www.clicksanatate.ro
Numeroase substanțe din vopseaua de păr sunt nocive pentru organism.www.clicksanatate.ro

Dacă ai ales să te vopseşti, trebuie să ai grijă când îţi alegi un şampon: menţinerea culorii este foarte importantă, iar cele mai indicate sunt produsele care o protejează. Dar cum alegi cel mai bun şampon pentru păr vopsit? Iată la ce trebuie să fii atentă.

Cel mai bun şampon pentru păr vopsit trebuie să aibă anumite ingrediente, dar şi calităţi care să te ajute să menţii culoarea un timp cât mai îndelungat. Iată la ce trebuie să fii atentă când cumperi un şampon după ce te-ai vopsit.

Cel mai bun şampon pentru păr vopsit: trebuie să conţină ingrediente speciale

Cel mai bun şampon pentru păr vopsit care protejează culoarea şi o păstrează vie este cel care are un pH între 4.5 - 5.5. De aceea,  trebuie să cauţi pe sticlă valoarea pH-ului, sau, dacă nu este menţionată, caută informaţia pe internet, conform divahair.ro. 

Ingredientele din şampon sunt foarte importante: el trebuie să conţină agenţi care ţin pigmenţii vopselei în interiorul firului de păr. În plus, după ce te vopseşti, textura părului se schimbă, aşa că ai nevoie de anumite substanţe. Printre ele se numără: i panthenolul, extractul de hamei şi urzică, ceara de albine, dar şi alge marine. 

Cel mai bun şampon pentru păr vopsit: ai grijă cum te speli pe păr

Deagaba alegi cel mai bun şampon pentru păr vopsit, dacă nu urmezi anumite indicaţii când vine vorba de spălări. De preferat e să te speli o dată la trei zile şi să te clăteşti cu apă călduţă, niciodată cu apă fierbinte, care dăunează părului vopsit, potrivit clickpentrufemei.ro.

Nu uita să te dai cu balsam: este indicat să alegi un produs din aceeaşi gamă cu şamponul

După ce te-ai spălat cu cel mai bun şampon pentru păr vopsit, îţi ştergi părul cu un prosop şi aplici balsamul pe toată lungimea părului, începând cu vârfurile. Îl laşi apoi să acţioneze timp de câteva minute şi te clăteşti. 

Pentru mai multă strălucire, poţi aplica săptămânal şi o mască de păr care să ajute firele să-şi recapete aspectul radiant.

Cel mai bun şampon pentru păr vopsit: evită produsele antimătreaţă

Şampoanele antimătreaţă au cele mai intense ingrediente de curăţare a firului de păr şi sunt responsabile de ştergerea culorii. Este, deci, indicat să le eviţi când eşti vopsită. Însă dacă ai probleme cu mătreaţă şi vrei totuşi cel mai bun şampon pentru păr vopsit, caută în comerţ produse special să elimine mătreaţa şi să protejeze părul vopsit.

image
image
image
image
image
image
barbat in camasa zambeste fericit jpg
Raluca badulescu jpg
zodii meteoriti png
image png
horoscop aprilie 2022 jpg
zodii relaxate jpg
horoscop, zodii, stres jpg
ciorba de pui cu legume si taietei webp