Consumate crude, aceste fructe și legume previn cancerul
Diferitele moduri de preparare a alimentelor dezvoltate de-a lungul secolelor ne-au permis să ne bucurăm de o varietate de produse bogate în substanțe nutritive. Cu toate acestea, unele alimente pot fi mult mai hrănitoare dacă sunt consumate în starea lor naturală.
Sfecla roșie
Sfecla roșie este leguma care conține cea mai mare cantitate de substanțe nutritive esențiale, precum vitaminele A, B și C, mineralele potasiu, magneziu, fier, dar și fibre. În plus, prin consumul regulat întărești sistemul imunitar, îmbunătățești circulația sangvină, având efecte pozitive asupra sănătății fizice și mentale.
Motivul pentru care este recomandat ca sfecla să fie mâncată crudă este că prin fierbere scade conținutul de acid folic cu până la 25%, iar această substanță este esențială pentru creier.
Broccoli
Broccoli conține mai multă vitamina C, calciu, potasiu și alte substanțe nutritive decât orice altă legumă. În plus, este sursă bogată de sulforafan, un compus care reduce riscul de cancer, boli cardiovasculare și autoimune.
Potrivit unui studiu publicat în „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, SUA, cei care mănâncă broccoli crud absorb mai ușor această substanță și alte vitamine și minerale.
Află mai multe despre alimentele care previn cancerul pe clickpentrufemei.ro