Cum îţi pregăteşti singură şamponul

Ultima actualizare:

    Şamponul din bicarbonat şi oţet îţi curăţă părul, îi redă strălucirea şi supleţea
Şamponul din bicarbonat şi oţet îţi curăţă părul, îi redă strălucirea şi supleţea

Foarte multe persoane au ajuns să se spele pe cap din ce în ce mai mar rar sau chiar au renunţat la acest obicei. Asta, pentru a evita chimicalele care se regăsesc în şampoane, balsam şi loţiuni pentru păr. Nu trebuie însă să fii atât de radicală.  Poţi încerca să te speli folosind un şampon preparat chiar de tine, acasă, din produse naturale. Uite ce ai de făcut!

Şampon din bicarbonat şi oţet de mere

Pune câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol. Apoi, adaugă câteva picături de apă şi amestecă până când ajungi la consistenţa unei paste fine. Aplică această pastă pe scalp şi pe întreaga lungime a părului. Masează pielea capului cu mişcări blânde, iar apoi clăteşte bine cu apă în care ai turnat o lingură de oţet de mere. La sfârşit, clăteşte părul cu apă călduţă. Nu te speria! Părul tău nu va mirosi a oţet.

Şampon pe bază de ceaiuri

Ai nevoie de o cană cu apă distilată, o linguriţă de frunze de mentă, o linguriţă de flori de lavandă, o linguriţă de frunze de urzică şi o linguriţă de rozmarin. Fierbe aceste ingrediente, iar apoi strecoară lichidul. Când acesta s-a mai răcit adaugă un sfert de cană de glicerină vegetală, jumătate de linguriţă de sare şi o lingură de suc din frunze de aloe. Spală-te pe cap cu acest produs, o dată la 3,4 zile.  

image
image
image
image
image
image
Condimente jpg
FotoJet (7) jpg
FotoJet (2) jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
cub horoscop bani
cele mai simple mancaruri de post mancare de cartofi jpeg
zodii meteoriti png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock