Cum să ai un păr sănătos și strălucitor în timpul sezonului cald

image
Razele ultraviolete, umiditatea crescută, apa sărată ori clorul din piscine sunt doar câțiva dintre factorii care pot cauza deteriorarea părului.Foto: Shutterstock

Temperaturile ridicate au efecte asupra părului tău, de aceea, în sezonul cald, este indicat să acorzi o atenție sporită îngrijirii și protecției podoabei capilare.

Razele ultraviolete, umiditatea crescută, apa sărată ori clorul din piscine sunt doar câțiva dintre factorii care pot cauza deteriorarea părului. Astfel, nu e de mirare dacă vei observa că vârfurile devin despicate, părul îți cade în ritm alert sau apare mătreața. Părul lipsit de volum și vitalitate îți poate strica zilele de vacanță. Acest lucru poate fi evitat dacă acorzi o atenție sporită câtorva aspecte care țin de hairstyling.

Produsele de îngrijire

Cel mai important lucru de care să ții cont, dacă îți dorești un păr sănătos și strălucitor în timpul sezonului cald, este alegerea produselor de îngrijire. Pentru a avea scalpul îngrijit, este recomandat să folosești sampoane profesionale, adecvate nevoilor tale. Însă ține cont că nu trebuie să te speli prea des. Motivul? Spălarea îndepărtează uleiurile naturale de pe scalp și astfel părul tău va deveni mai uscat și vei avea impresia că trebuie să îl șamponezi mai des. Formează-ți o rutină de spălare și ține-te de ea pe tot parcursul verii. Specialiștii recomandă două spălări pe cap pe săptămână. În cazul în care te expui mai mult la soare și ți se pare că părul tău își pierde vitalitatea, încearcă șamponul uscat.Totodată, este indicat să folosești produse de îngrijire care nu conțin sulfați sau parabeni, deoarece aceste substanțe deteriorează scalpul și părul. Nu uita să folosești un balsam sau o mască potrivite pentru tipul tău de păr, pentru a evita uscarea acestuia.

Protecția

În sezonul cald, părul are nevoie de protecție suplimentară, pentru a nu se usca. Evită să ieși din casă la orele de vârf, când temperaturile sunt ridicate, și poartă mereu pălării sau eșarfe, pentru a te proteja de razele soarelui.De asemenea, în sezonul cald, este indicat să nu folosești foarte multe produse de styling. Adoptă un look natural și lasă părul să respire și să se regenereze. Dacă ești nevoită să te coafezi, încearcă să faci acest lucru fără a folosi aparate care funcționează pe baza de căldură: perii, ondulatoare, plăci ori uscătoare.Hidratarea este extrem de importantă, mai ales în timpul verii. Părul poate avea de suferit dacă nu consumi suficiente lichide. Încearcă să bei cel puțin doi litri de apă pe zi și vei observa nu doar o îmbunătățire a stării de sănătate, dar și o revitalizare a părului. Și alimentația joacă un rol important în păstrarea părului sănătos și strălucitor. Urmează, așadar, o dietă bogată în proteine și zinc, pentru a evita deteriorarea părului. Carnea de pui, peștele, ouăle, nucile și migdalele sunt doar câteva dintre alimentele pe care ar fi bine să le consumi în sezonul cald, astfel încât să îți ajuți părul să rămână sănătos.Nu în ultimul rând, este important să îți protejezi părul când mergi la plajă ori la piscină. Apa sărată și clorul folosit pentru apa din piscine îndepărtează uleiurile naturale de pe scalp, drept urmare părul rămâne fără protecție. Pentru a evita acest lucru, este recomandat să folosești o cască de protecție ori de câte ori intri în apă.Creează-ți o rutină de îngrijire a părului, evită factorii care îl pot deteriora și vei avea un păr strălucitor și sănătos chiar și în cele mai călduroase zile.

cub florin zamfirescu png
cub anca androne png
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
Rica Raducanu, Facebook jpg
Robbie Williams Spice Girls
cub bromania png
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
marilyn monroe
Steag NATO
pompieri romani in grecia foto igsu
image
image
image
image
horoscop
woman 4214744 1920 jpg
prietenie
echipamente sportive electronice 2 jpg
smartphone sursa pexels com jpg
plinta decorativa parchet (2) jpg