Cum să foloseşti inteligent resturile de mâncare rămase după Paşte
Cozonacul s-a cam întărit, iepuraşii de ciocolată nu îi mai atrag pe cei mici, iar de friptura de miel te-ai plictisit.
Este pacat insa sa arunci mancarea ramasa de la Pasti (mai ales in conditiile de fata, in care mancarea este destul de scumpa), asa ca solutia ar fi REINVENTAREA acesteia. Pune-ti imaginatia la treaba si pregateste noi mancaruri delicioase din ingredientele ramase de la masa de Pasti!
1. Pregateste budinca de cozonac din cozonacul ramas
Daca v-a ramas in camara unul sau mai multi cozonaci care s-au intarit, il poti folosi pentru un desert surprinzator- budinca la cuptor de cozonac.
Ai nevoie de:1/2 kg cozonac3 oua3 linguri zahar200 ml smantana lichida400 ml lapteesenta (rom, vanilie)coaja rasa portocala
Cum se pregateste budinca de cozonac
Taie cozonacul cubulete si asaza-l intr-un vas incapator.Separat, amesteca ouale cu zahar, smantana, lapte si arome.Asaza cubuletele de cozonac intr-un vas termorezistent (uns cu unt), apoi toarna compozitia lichida peste el. Da totul la cuptor, la foc mediu, pana ce budinca se aureste usor.Lasa budinca sa se raceasca usor inainte de a o servi.Serveste budinca aceasta simpla, cu fructe sau chiar cu inghetata.