Cum să îți protejezi părul pe perioada verii! 5 sfaturi utile
Pielea nu este singura care trebuie protejată în perioada verii, de razele nocive ale soarelui. Și, dacă pe piele aplicăm loțiune cu factor de protecție solară, cum putem să ne protejăm și părul de la a deveni tern, uscat și despicat la vârfuri? Iată ce pași să urmezi!
Deși în perioada verii un bronz ciocolatiu pare un „must have”, expunerea la soare pe perioade îndelungate ar trebui evitată pe cât posibil, în special în timpul orelor critice. Razele soarelui nu fac atunci decât să dăuneze pielii, dar și părului, care de regulă este neglijat. Razele ultraviolete, combinate cu impuritățile și praful din aer, vor ajunge să afecteze părul mai mult decât s-ar crede.
Vezi și: Îți cade părul? Iată pasul greșit pe care îi faci când te speli pe cap!
1. Acoperiți-vă părul!
Acest sfat nu doar că protejează părul și scalpul, dar vă va feri, cu siguranță, și de insolație. În orele petrecute pe plajă, în soare direct, este bine să aveți mereu protecție pe cap, chiar și atunci când intrați în apă. Așadar, „înarmați-vă” cu o umbruță de plajă, o pălărie de paie sau o șapcă cool, având grijă ca podoaba capilară să se afle sub acest „înveliș”.
2. Protecția solară pentru păr
Deși e mai puțin cunoscută, protecția solară pentru păr există și este, la rândul ei, importantă, dacă nu vreți să vă treziți cu un păr uscat și deteriorat. Așa cum loțiunile cu protecție SPF există pentru piele, puteți să le căutați și pe cele pentru păr, care vă vor oferi aceleași beneficii. Acestea pot fi sub formă de șampon, balsam, leave-in, sau chiar și spray.
Citește și: Keratina, ingredientul-cheie pentru o piele radioasă și un păr ce strălucește de sănătate
3. Hidratează-ți părul! cum să îl speli
Pe perioada verii, părul ajunge să se murdărească mai repede, astfel că avem tendința să îl spălăm mai des. Procesul poate fi dăunător pentru păr, dacă se ajunge la spălarea zilnică. Astfel, puteți folosi șampon uscat, la rădăcini, pentru a prelungi durata până la spălare.
Când îl spălați, aveți grijă ca produsele pe care le folosiși să fie hidratante, părul având nevoie de o hrănire mai mare pe perioada verii. Acestea protejează firul de păr și scalpul. După spălare, puteți folosi un balsam cu protecție solară, așa cum am menționat anterior. De asemenea, apa nu trebuie să fie fierbinte, ci călduță, dacă doriți să evitați efectul de „frizz” al părului.
4. Atenție la uleiul de păr!
IMPORTANT! Părul nu trebuie încărcat cu uleiuri sau alte produse pe bază de ulei. Chiar dacă acestea fac bine firului de păr, în contact cu soarele, uleiul ar putea arde firul de păr, degradânu-l. În schimb, ați putea apela la măștile speciale pentru refacerea și hidratarea podoabei capilare.
5. Ce să eviți
Evitați, în special, produsele care știți că degradează firul de păr, cum ar fi vopsitul sau folositul în exces al ustensilelor de coafat pe bază de căldură (placă, uscător de păr, ondulator etc).
Atunci când îl coafați, totuși, alegeți o protecție termică pentru păr, care împiedică arderea și degradarea. Alegeți produse cât mai naturale, evitându-le pe cele ce conțin alcool şi formaldehidă.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!