Îți cade părul? Iată pasul greșit pe care îi faci când te speli pe cap!

Deși cei mai mulți pun căderea părului doar pe seama factorului ereditar, a stresului sau a alimentației nepotrivite, un expert a dezvăluit că și modalitatea în care îți speli părul sau chiar și banalul duș poate afecta frecvența cu care acesta cade. Iată explicațiile!

Pasul greșit pe care îi faci când te speli pe cap Foto: Shutterstock
Pasul greșit pe care îi faci când te speli pe cap Foto: Shutterstock

Pare aproape de necrezut că și modul în care îți faci duș poate afecta căderea sau creșterea părului, însă un specialist a venit rapid cu explicațiile necesare.

Sam Cinkir, fondatorul companiei Este Medical Group, a dezvăluit că oamenii care fac cel mai adesea duș fierbinte sunt cei mai expuși riscului de a-și deteriora podoaba capilară.

Dușurile fierbinți, un mare „NU” pentru corp și păr!

Cinkir a explicat că acest lucru se datorează efectului pe care îl au apa fierbinte și aburul asupra fluxului de sânge, dar și asupra sănătății generale a părului.

Cei mai mulți oameni preferă un duș fierbinte înainte sau după o zi lungă. Ne poate ajuta să ne relaxăm, dar dacă dușul este prea fierbinte, poate provoca multe daune pielii și părului.

Apa fierbinte încetinește fluxul sanguin, iar scalpul tău are nevoie de o circulație bună pentru a încuraja creșterea sănătoasă a părului.”, a explicat acesta, potrivit The Sun.

Cum îți poate afecta apa fierbinte părul. 

Sam Cinkir, „guru” în privința sfaturilor pentru un păr sănătos, a dezvăluit că un duș foarte fierbinte, din care se degajă mulți aburi, poate face părul mai fragil și mai susceptibil la rupere, ceea ce, la rândul său, duce la căderea părului.

Acest lucru, a spus el, se datorează faptului că atunci când apa fierbinte ajunge în zona scalpului, aceasta deschide porii, făcând rădăcinile părului mai slabe, permițându-le astfel să iasă mai ușor din „locul lor”.

Poate cauza și mătreață

Sam Cinkir a subliniat că apa fierbinte poate ajunge să și inflameze scalpul, iar atunci țesutul pielii de pe cap este deteriorat și devine iritat, iar acest lucru poate agrava, la rândul său, căderea părului, deoarece blochează capacitatea pielii de a absorbi oxigenul și nutrienții de care scalpul dumneavoastră are nevoie pentru a menține părul sănătos.

De asemenea, apa fierbinte poate și usca scalpul și astfel favorizează și apariția de mătreață, așadar trebuie evitată cu atât mai mult. Cinkir a mai spus că spălatul cu apă prea fierbinte usucă și părul în cele din urmă, nu doar scalpul, făcându-l încrețit și greu de „așezat” ulterior.

Citește și: Îngrijirea părului primăvara: patru sfaturi simple şi eficiente

Care este soluția? Trucul de la final care asigură un păr sănătos

Soluția? Reducerea temperaturii! Este de la sine înțeles că un duș cu apă rece nu este tocmai pe placul tuturor, mai ales pe perioada iernii, însă apa călduță este cea potrivită. Când vine vorba de spălarea corectă a părului în general, expertul a explicat că dușurile cu apă caldă sunt cele mai indicate, și pentru pielea corpului și pentru cea a capului. Un alt truc al acestuia este clătirea ulterioară a părului cu apă rece.

Folosirea apei cu o temperatură atât de ridicată încât să vă afecteze scalpul nu numai că poate fi inconfortabilă, dar poate duce la o piele extrem de uscată, care provoacă mătreață.

De asemenea, apa prea fierbinte poate îndepărta uleiurile naturale ale părului, iar corpul dumneavoastră va lucra mai intens pentru a înlocui aceste uleiuri, ceea ce duce la îngrășarea mai rapidă a părului.

Există multe beneficii ale clătirii cu apă rece, inclusiv îmbunătățirea circulației, conservarea uleiurilor naturale și menținerea unei texturi netede a părului.”, a adăugat el.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net