Îngrijirea părului primăvara: patru sfaturi simple şi eficiente

Multe femei se confruntă primăvara cu probleme legate de aspectul părului, dar şi de căderea sa mult mai accentuată. Ce poţi face pentru a soluţiona aceste probleme şi a te bucura de o podoabă capilară de invidiat? Iată patru sfaturi practice!

foto: pexels
foto: pexels

1.  Consultă medicul

Nu este neobişnuit ca la finalul anotimpului rece să ne simţim devitalizaţi şi să ne confruntăm cu diferite probleme care se reflectă şi în aspectul părului, al unghiilor şi chiar al tenului. Soluţia cea mai bună, în acest caz, este să-ţi consulţi medicul de famile sau chiar un dermatolog.

Doctorul îţi va recomanda, cel mai probabil, un set de analize care să-i ofere o perspectivă de ansamblu asupra stării tale de sănătate. Este posibil să suferi de anumite carenţe de vitamine şi minerale, care să îţi afecteze aspectul fizic, dar şi starea generală.

În urma acestor analize, medicul de familie sau specialistul îţi va recomanda suplimentele alimentare potrivite, astfel încât să combaţi căderea părului, dar şi alte efecte neplăcute.

2.  Optează pentru o îngrijire adecvată

Dacă părul tău este tern, fragil şi devitalizat, atunci este evident că are nevoie de o îngrijire specială şi de mai multă atenţie. Pe lângă tratamentul intern, există câteva lucruri pe care le poţi face pentru a te ocupa de aspectul exterior.

În primul rând, alege un şampon potrivit nevoilor scalpului tău, ca să te asiguri că acesta este îngrijit corespunzător. În al doilea rând, nu ezita să foloseşti balsamuri şi măşti hidratante, care să oferă strălucire firului de păr.

În ultimul rând, evită anumiţi factori iritanţi. De exemplu, multe femei aplică parfum în păr, ca metodă de a face mirosul să persiste mai mult. Totuşi, acesta poate fi iritant. O soluţie mai bună este să alegi un parfum mai intens, cum este, de exemplu, „Signorina Misteriosa” de la Salvatore Ferragamo, şi nu va mai fi nevoie să recurgi la astfel de trucuri.

3.  Schimbă-ţi dieta

Pentru frumuseţea părului, a tenului, dar şi pentru o stare generală cât mai bună, optează pentru o schimbare de dietă. Primăvara, pieţele sunt pline de produse de sezon excelente pentru sănătatea ta. Spanacul, urzicile, leurda, untişorul nu ar trebui să lipsească din meniurile tale de zi cu zi. Le poţi consuma în diferite mâncăruri sau sub formă de salate.

De asemenea, pentru a te bucura de vitaminele şi mineralele pe care ţi le oferă, poţi adăuga, de exemplu, spanac proaspăt în smoothie-uri delicioase împreună cu alte fructe sau legume. O astfel de dietă, bogată în nutrienţi de cea mai bună calitate, îţi va revitaliza întregul organism.

Pentru un păr cât se poate de frumos, nu uita să incluzi ca gustare sau în salate diferite tipuri de nuci sau seminţe. Fiind bogate în acizi Omega 3, acestea vor avea efecte pozitive asupra aspectului părului şi tenului tău.

4.  Atenţie la instrumentele de coafat

Uscătorul, placa de întins părul, ondulatorul etc. sunt instrumente foarte practice, care te ajută să arăţi mereu aşa cum îţi doreşti. Totuşi, trebuie să ai în vedere că ele deteriorează semnificativ structura firului de păr.

Ca să eviţi fragilizarea părului, încearcă să le foloseşti mai rar şi să aplici întotdeauna înainte un ser de protecţie termică.

De asemenea, atunci când foloseşti astfel de instrumente de coafat, nu uita să-ţi aplici şi măşti de păr bogate în vitamine şi nutrienţi care hrănesc părul.

O altă soluţie ar fi utilizarea unor produse mai puţin agresive, cum ar fi bigudiurile calde, cele cu arici sau cele flexibile. 

Primăvara, în pofida zilelor însorite şi a florilor care îți aduc zâmbetul pe buze, poate fi un anotimp cu multe provocări pentru organismul tău, care se reflectă şi în aspectul fizic. Ţine seamă de sfaturile de mai sus ca să te bucuri de un păr frumos şi de o energie debordantă!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net