De ce este evitată margarina? Mituri şi adevăruri despre acest aliment

simeon stalpnicul png
Margarina nu este recomandată de specialişti clickpentrufemei.ro

Margarina a devenit o parte importantă din alimentaţia noastră, depăşind în popularite chiar şi untul. Dar cât este de sănătoasă margarina?

Specialiştii avertizează că procesul de fabricaţie al margarinei este similar cu modul în care este produs materialul plastic. Înainte, margarina este obţinută prin hidrogenarea totală a uleiurilor vegetale.

În urma acestui proces se formau grăsimile 'trans', cele care se depun pe artere şi au un efect nociv la nivel de colesterol.

Margarina conţine apă, diverse cantităţi de lipide, suplimente de vitamina A şi D, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, coloranţi, arome sau lapte praf degresat.

Săracă în grăsimi naturale

Industria margarinei promoveaza faptul ca margarina este saracă in grasimi saturate, acestea avand un rol în bolile de inima. Unele studii recente au arătat ca e o problemă falsă şi că grăsimile naturale nu cauzează boli cardiovasculare. În margarină găsim o mulţime de componente nocive pentru organism.

Ce alte substanţe nocive conţine margarina, citeşte pe clickpentrufemei.ro.

Ce se întâmplă cu părul tău pe măsură ce îmbătrânești

Remedii naturiste pentru a trata infecţiile vaginale: care sunt cele mai eficiente

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Tora Vasilescu
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
Narcisa Suciu pe scena  jpg
ruxi si cristi mitrea jpg
florin piersic actor roman jpg
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
Scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream. Foto: Twitter
image
image
image
image
horoscop 28 septembrie (sursa Foto Pixabay)
Netflix, serviciu de difuzare online bazat pe abonamente. Sursa foto: pexels.com
Asigurarea RCA. Surse foto: pixabay.com
image png
cuplu
casca de motocicleta