Fă-ţi viaţa mai uşoară! 7 trucuri care te ajută la curăţenie


    Blatul din bucătărie din piatră sau granit se curăţă cu produse speciale pentru a nu deteriora materialul
Blatul din bucătărie din piatră sau granit se curăţă cu produse speciale pentru a nu deteriora materialul

Curăţenia generală pe care o faci săptămânal în casă ar putea deveni o activitate mult mai plăcută şi care să-ţi mănânce mult mai puţin timp. Asta, cu condiţia să apelezi la câteva trucuri simple care funcţionează de minune. Jurnaliştii de la Huffington Post îţi spun ce ai de făcut pentru ca locuinţa ta să fie curată lună fără a depune mult efort.

Foloseşte plante pe post de purificator de aer

Vara în locuinţa ta se adună foarte mult praf, iar un purificator de aer, mai ales dacă ai copii mici sau în familia ta există persoane cu afecşiuni respiratorii, este necear un purificator de aer. Însă, dacă nu ai un astfel de apart, află că îţi poţi înlocui cu plante de apartament. Important este ca plantele să aibă frunze mari precum ficusul sau filodendronul.

Şterge geamurile cu ziare

Fibrele din care este fabricată hârtia de ziar sunt mult mai dense decât cele din compoziţia şervetelor absorbante. Odată ce a intrat în contact cu lichidul (spray-ul pentru curăţarea geamurilor) hârtia de ziar îl absoarbe foarte repede iar fibrele nu se dezintegrează (nu se rup) precum se întâmplă în cazul şervetelor. Atenţie însă ca nu cumva hârtia de ziar să lase urme negre de cerneală sau tuş pe geamuri.

Cuptorul cu microunde curăţă buretele de vase

Buretele de vase este unul dintre cele mai murdare obiecte din locuinţa noastră putând deveni o adevărată sursă de infecţie. În burete se dezvoltă bacterii şi spori de mucegai care ne pot îmbolnăvi. Cum îl dezinfectezi? Pune buretele de bucătărie într-un bol cu apă în care ai stors o lămâie. Apoi introdu recipientul în cuptorul cu microunde şilasă aparatul să funcţioneze pentru o perioadă între 3 şi 5 minute. Temperatura extrem de ridicată va omorî bacteriile şi microbii.

Untul de arahide ajută la curăţarea gumei de mestecat

Odată ce s-a lipit, guma de mestecat se îndepărtează foarte greu. Dacă vrei să o cureţi de pe mobilă, obiecte din piele sau imitaţie din piele, de pe talpa încălţămintei foloseşte unt de arahide. Toarnă peste zona afectată o linguriţă de unt de arahide şi freacă apoi folosind un burete abraziv.

Găurile din covor dispar cu un cub de gheaţă

Din cauza picioarelor patului sau ale canapelei în covor se formează găuri care se văd foarte urât. Pentru ca fibrele covorului să-şi revină la forma iniţială, foloseşte un cub de gheaţă pe care să îl ţii pentru 15 minute în zona afectată. Apoi, după ce l-ai îndepărtat, folosind o furculiţă, aranjează firele covorului şi vei vedea că-şi vor reveni iar gaura va dispărea.

Găurile din pereţi se umplu cu săpun

Este vorba despre găurile lăsate de cuie de care ai agăţat tablouri sau diverse alte obiecte. Pentru a le masca, nu ai nevoie decât de puţin săpun în culoarea zugrăvelii. Foloseşte săpunul ca pe o plastilină şi acoperă gaura din perete cu el. Lasă-l să se usuce, iar apoi slefuieşte uşor zona. Atenţie să nu iei şi varul de pe perete!

Miezul de nucă înlătură petele de pe mobilă

Este vorba mai ales despre pete de cariocă sau creion, de care crezi că nu vei scăpa niciodată. Uite că se poate! Sparge o nucă, scoate miezul şi îndepărtează-i pieliţa. Freacă apoi cu acesta petele de pe mobila din lemn şi vei vedea că vor dispărea.

vica blochina si bianca patrichi jpg
Gabriela Cristea poza principala jpg
astrolog madalina manole jpg
caine jpg
cub andi moisescu png
Victor Piturca la DNA  Foto Inquam Photos George Calin (5) jpg
cub oana niculescu mizil png
cub gina pistol smiley png
image
image
image
image
image
image
Capture JPG
16x9   aledaida jpg
kaufland jpg
retete jpg
cadou jpg
jean gavril si bruja (2) jpeg