Florentina Opriş ne sfătuieşte: «Masajul facial face cât 100 de creme»

14 martie 2015
article img

Odată cu vârsta, pielea îşi pierde din fermitate şi începe să „curgă”, să se lase. Ştim, este trist, dar adevărat. Tot ce poţi să faci este să încetineşti procesul îmbătrânirii, formându-ţi nişte obiceiuri simple, de zi cu zi.

Ca orice femeie, în fiecare zi te demachiezi, aplici creme hrănitoare pentru ten şi pentru corp. Ce-ai zice dacă ai afla că nu atât crema folosită contează, cât tehnica de aplicare?! Vrei ca pielea şi musculatura să nu alunece în jos? Atunci toate mişcările tale trebuie să fie ascendente – în sus. E simplu. Florentina Opriş, prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă şi o vedetă” de la Prima TV, ne explică de ce şi ne arată cum se face.„După 35 de ani, procentul de colagen scade şi pielea devine mai puţin fermă. Dacă tu obişnuieşti, atunci când te demachiezi sau când aplici cremele, să execuţi mişcări de sus în jos, mai mult rău faci. Mişcările corecte sunt de jos în sus. Absolut toate. Mai puţin cele din zona ochilor, care sunt dinspre exterior spre interior”, spune Florentina Opriş.  Toate aceste mişcări sunt o formă de masaj facial, al cărui rol e acela de a tonifia musculatura, stimula circulaţia limfatică şi elimina toxinele din organism.

article img

Pe lângă acestea, ai putea în fiecare seară şi dimineaţă să-ţi faci singură un scurt masaj facial, cu degetele, pe care le treci peste obraji, de jos în sus. De asemenea, când îţi aduci aminte, antrenează-ţi muşchii feţei executând anumite mişcări: încearcă un zâmbet forţat, pentru tonifierea obrajilor, sau imită căscatul, pentru muşchii din jurul gurii.„E mai simplu să previi, decât să te chinui apoi cu tot felul de tratamente cosmetice costisitoare”, te îndeamnă Florentina Opriş care, până acum, la 46 de ani ai săi, nu şi-a făcut niciun tratament invaziv de înfrumuseţare. „Eu sunt cu remediile naturiste, măşti făcute în casă, sport, alimentaţie sănătoasă şi somn. De acestea are nevoie tenul”, mai spune vedeta.

article img
Inclusiv crema de corp trebuie aplicată cu mişcări de jos în sus