Iată care sunt avantajele și dezavantajele dietei cu fibre
Indicată doar pentru o perioadă scurtă de timp, dieta cu fibre trebuie ținută sub monitorizarea unui nutriționist. Ea este recomandată în deosebi persoanelor obeze, care se confruntă cu trigliceride și colesterol mare și costipație.
Fibrele se referă la tipurile de carbohidrați pe care organismul nu le poate descompune sau absorbi. Chiar și în aceste condiții, fibrele sunt nutrimenți necesari, deoarece ajută la menținerea sănătății corpului. În medie, o persoană ar trebui să consume între 20 și 35 de grame de fibre în fiecare zi.
Dau senzația de sațietate
Alimentele bogate în fibre au o densitate mare, ceea ce înseamnă că au nevoie de mai mult timp de digerat. Alimentele care conțin fibre stau mai mult timp în stomac înainte de a trece prin restul tractului digestiv, dând senzația de sațietate. În felul acesta, reduci gustările între mese.
Ușurează digestia
Fibrele ajută la reglarea mișcărilor tractului digestiv și a intestinului prin încetinirea progresiei scaunelor. Acest lucru ajută corpul să absoarbă mai multă apă. De asemenea, se reduce incidența constipației și a sindromului de colon iritabil.
Află care sunt avantajele și dezavantajele dietei cu fibre pe clickpentrufemei.ro.
Dieta cu ulei de cocos te ajută să slăbești sănătosDieta cu ciocolată neagră. Scapă de 7 kilograme în 14 zile