Machiaj perfect în 3 minute

simeon stalpnicul png

Dimineaţa eşti mereu pe fugă, atunci când pleci din casă, soţul/iubitul obişnuieşte să bată din picior, nerăbdător, atunci când te aranjezi, şi parcă niciodată nu ai suficient timp pentru machiaj. Trebuie să înveţi să fii rapidă, eficientă. Make-up artistul Ioana Dumitrache ne demonstrează că, dacă vrei cu adevărat, te poţi machia perfect în doar 3 minute.

simeon stalpnicul png
Ioana Dumitrache

Ioana Dumitrache este blogger şi make-up artist cu peste 8 ani experienţă, a terminat Colegiul de Fashion din cadrul Universităţii de Arte din Londra, iar weekendul trecut a câştigat o competiţie de machiaj-viteză organizată de Avon la Bucureşti Mall-Vitan. Alături de alte bloggeriţe de frumuseţe, s-a luptat pentru a realiza cele mai multe machiaje şi demachiaje în 60 de minute. Ioana a câştigat confruntarea, realizând 16 machiaje, asta însemnând că a făcut o demachiere în 45 de secunde şi un machiaj în 3 minute. Deci, se poate! Pentru a ajunge şi tu la performanţa aceasta, în primul rând trebuie să fii organizată, să ai toate fardurile, rujurile şi cremele în ordine, să le cunoşti locul cu ochii închişi şi să nu pierzi timp căutându-le. De asemenea, dacă ştii că vei fi grăbită, pregăteşte-ţi bureţeii, curăţă pensulele şi ascute creioanele dinainte, când ai mai mult timp. Potrivit Ioanei, un machiaj corect trebuie să respecte următoarele etape:

simeon stalpnicul png
Fetele s-au întrecut care se machiază mai repede

1. Aplică o cremă hidratantă cu factor de protecţie solară. - 10 secunde

2. Urmează fondul de ten, ales în nuanţa pielii. “Pentru o aplicare rapidă şi uniformă, recomand să aplicaţi fondul de ten cu un burete umezit. Acesta nu va încărca tenul şi vă va ajuta să terminaţi mult mai repede”. - 20 secunde 

3. Pentru fixarea fondului de ten şi a menţine pielea mată cât mai multe ore, aplică prin mişcări de tamponare o pudră pulbere. “Pudra pulbere e mai bună pentru că nu rişti să apară efectul de ten încărcat”, mai spune make-up artistul.  - 10 secunde.

4. Pe pomeţi, poţi aplica un fard de obraz într-o nuanţă potrivită subtonului pielii tale. - 10 secunde.

5. Folosind aceeaşi pensulă şi acelaşi fard de obraz, aplică produsul şi pe pleoapele mobile până în pliu. Aşa faci doi paşi într-unul singur şi economiseşti timp şi produse. - 10 secunde.

6. Vara, machiajul iluminator este cel mai dorit, aşa că aplică pudra iluminatoare deasupra pometelui şi imediat sub sprânceană. - 15 secunde.

7. Accentuează ochii, trasând pe pleoapă, la baza genelor, o linie fină de creion dermatograf maro sau negru. – 20 de secunde.

8. Aplică mascara din abundenţă, insistând la rădăcina genelor cu mişcări de zig zag pentru o privire intensă şi gene voluminoase. - 30 secunde.

9. Conturează sprâncenele cu un creion într-o nuanţă cu subtonuri gri pentru a arăta natural. Nu insista să le faci perfecte. - 20 secunde.

10. Pentru că machiajul ochilor este unul lejer, poţi opta pentru o culoare mai puternică pe buze. Alege un ruj mat şi rezistent la transfer care să nu necesite retuşuri. - 10 secunde.

simeon stalpnicul png

Dacă facem un calcul, totul ne-a luat 150 de secunde, adică două minute şi jumătate. Evident, cele câteva secunde rămase sunt folosite pentru a lua şi a pune la loc cosmeticele folosite. Fii organizată, eficientă, hotărâtă şi vei vedea că în timp îţi formezi mâna să lucrezi repede şi bine.

cub florin zamfirescu png
BeFunky collage (18) jpg
mugur mihaescu jpg
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
marilyn monroe
Declic Ministrul Mediului
cub bromania png
Rica Raducanu, Facebook jpg
Turkstream - Erdogan si Putin FOTO Shutterstock
Tudor Dinu semnand Revolutia greaca jpg
image
image
image
image
horoscop
woman 4214744 1920 jpg
prietenie
echipamente sportive electronice 2 jpg
smartphone sursa pexels com jpg
plinta decorativa parchet (2) jpg