Cele mai bune metode ca să scapi de vergeturi

Ultima actualizare:

    Odată apărute, vergeturile se tratează greu. Cel mai sigur este să previi apariţia lor
Odată apărute, vergeturile se tratează greu. Cel mai sigur este să previi apariţia lor

Imediat vine căldura şi va trebui să ne scoatem din şifonier fustiţele şi pantalonii scurţi. Te simţi pregătită pentru asta? Ai celulită şi vergeturi, iar pielea ta nu are un aspect atât de neted şi frumos? Atunci e bine să iei măsuri din timp.

Cel mai bine este să previi apariţia vergeturilor pentru că, odată instalate, vor rămâne mereu, mai mult sau mai puţin vizibile, pe pielea ta. Florentina Opriş, prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă şi o vedetă" de la Prima Tv, îţi spune cum să previi vergeturile:

simeon stalpnicul png

- Evită regimurile drastice de slăbire! Fluctuaţiile în greutate duc la pierderea elasticităţii pielii şi la apariţia vergeturilor.

- Evită margarina şi redu pe cât posibil zahărul alb, dulciurile, produsele de patiserie, carnea roşie şi mezelurile.

- Nu ar strica o cură de detoxifiere, cu materate vitaminizante din fructe de pădure, fructe proaspete, cereale integrale şi germeni de cereale.

- Consumă alimente care favorizează regenerarea ţesuturilor: ţelină, mărar, soia, seminţe de in şi de dovleac, nuci, uleiuri naturale obţinute prin presare la rece din măsline, palmier, floarea soarelui.

- Extern, fă-ţi zilnic masaj cu extracte din plante medicinale.

- Toate cele de mai sus trebuie combinate cu exerciţii fizice. Înotul este cel mai indicat, dar şi o simplă plimbare în parc sau o alergare uşoară pot face minuni cu picioarele tale.

Dacă vergeturile sunt deja instalate, greu mai poţi scăpa de ele. În cel mai bun caz, le poţi atenua. „Există o tehnică de masaj care ajută la reducerea vergeturilor de după sarcină. Se face longitudinal pe picior, cu mâna, apoi în cercuri concentrice. Masajul trebuie să dureze 10-20 de minute şi se foloseşte ulei de argan şi cremă de arnică. Se face zilnic, după duş", explică Florentina Opriş.

Iată câteva sugestii de creme care vă pot veni de ajutor în prevenţia şi tratarea vergeturilor

Nivea Q10 Plus e o loţiune care luptă împotriva celulitei, îmbunătățește aspectul pielii din interior spre exterior, crește elasticitatea pielii si îi îmbunătățește fermitatea

Cremă împotriva vergeturilor Perfect Body de la Oriflame, diminuează vizibil mărimea şi nuanţa vergeturilor existente. Textură uşoară care se absoarbe uşor, poate fi folosită şi pe durata sarcinii. 65 lei / 150 ml.

Unt de shea pentru stimularea regenerării ţesuturilor, hidratează intens pielea, oferindu-i elasticitate. Untul de shea e recomandat pentru piele uscată, dermatită, eczeme, arsuri, peeling, iritaţii, pete roşii pe faţă, buze crăpate, dar combate cu succes şi vergeturile. 49,9 lei, pe life-care.com

Resveratrox V Anti-vergeturi de la Ivatherm, previne formarea de noi vergeturi şi reduce dimensiunile celor deja instalate. Prin refacerea fibrelor de colagen şi elastină redă elasticitatea pielii. Se utilizează în sarcină, după naştere şi în cazul variaţiilor de greutate. Preţ 80,3 lei

image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net