Remedii blânde pentru un ten fără probleme

31 mai 2014
CLIIMA20120308 0174 1 jpeg
De obicei, ridurile se formează când scade elasticitatea pielii

Orice femeie ├«┼či dore┼čte s─â aib─â un ten neted ┼či curat p├ón─â la ad├ónci b─âtr├óne┼úe. Din p─âcate, un du┼čman de temut al femeilor de orice v├órst─â sunt ridurile.

Pu┼úine persoane ┼čtiu c─â multe dintre ingredientele folosite frecvent ├«n buc─ât─ârie se dovedesc eficiente ┼či pentru prepararea unor produse cosmetice. Cu ajutorul acestor remedii, mult─â vreme pielea se men┼úine neted─â ┼či s─ân─âtoas─â.

De obicei, ridurile se formeaz─â c├ónd scade elasticitatea pielii, odat─â cu ├«naintarea ├«n v├órst─â. ├Äns─â ├«n cosmetic─â se vorbe┼čte ┼či despre ridarea prematur─â a pielii, care poate fi provocat─â de o serie de factori, printre care: expunerea prelungit─â a tegumentului la razele ultraviolete ale luminii solare, stresul, durerile de cap ┼či alimenta┼úia necorespunz─âtoare.

Primele riduri, numite ÔÇ×laba g├ó┼čtei", provin ca urmare a contrac┼úiei repetate a musculaturii faciale. Sup─âr─âtoare sunt ┼či ridurile de ÔÇ×expresie", care apar ├«ntre spr├óncene, ┼či cele care br─âzdeaz─â fruntea, sub forma unor linii.

Mai mult, pungile de sub ochi se formeaz─â ├«n urma congestiei zonei de sub pleoapa inferioar─â, iar acolo intervin ┼či probleme ale circula┼úiei limfatice, precizeaz─â Eugen Giurgiu, doctor ├«n biochimie, cu competen┼úe ├«n fitoterapie ┼či nutri┼úie, autorul volumului ÔÇ×Tratamente naturiste ├«n cosmetic─â".

Pentru combaterea ridurilor de orice natur─â, fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomand─â cititoarelor ┼či vizitatoarelor site-lui Click.ro c├óteva remedii, simple ┼či foarte eficiente.

Loţiune contra zbârciturilor

Zb├órciturile se trateaz─â cu o fiertur─â de arpaca┼č. Fierbe┼úi 180 g arpaca┼č ├«ntr-un litru de ap─â, p├ón─â c├ónd boabele se moaie. Apoi, strecura┼úi lichidul printr-o p├ónz─â sub┼úire ┼či ad─âuga┼úi 60 de pic─âturi de tinctur─â de benzoe (se g─âse┼čte ├«n farmacii). Cu acest lichid ┼čterge┼úi zona ridat─â a fe┼úei, diminea┼úa ┼či seara.

Pentru pungile formate sub ochi

├Än cazul pleoapelor superioare umflate ┼či a pungilor de sub ochi este benefic─â o infuzie preparat─â din ceai verde sau negru (dou─â plicule┼úe) ┼či 250 ml ap─â clocotit─â. Ceaiul se las─â la infuzat timp de 15 minute, dar se aplic─â pe zona afectat─â c├ónd infuzia s-a r─âcit p├ón─â la temperatura corpului. Tratamentul se poate repeta de mai multe ori pe zi.

Lumini┼úa nop┼úii ┼čterge ridurile

Planta Lumini┼úa nop┼úii vine de hac ridurilor. Se folose┼čte sub form─â de capsule gelatinoase de 500 mg. Acest remediu este eficient ┼či ├«n cazul unghiilor casante. Se administreaz─â c├óte 3 capsule pe zi, dup─â mesele principale, cu un pahar de ap─â.

Zilnic, crem─â de g─âlbenele ┼či nalb─â

Zona ridat─â se unge zilnic cu crem─â de g─âlbenele ┼či nalb─â, respect├ónd indica┼úiile produc─âtorului.

bianca dragusanu
BeFunky collage (10) jpg
catalin eva maruta jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
BeFunky collage (7) jpg
anda adam
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
woman 591576 1920 jpg
sare cartofi prajiti jpeg
yoga 2176668 1280 jpg
retete cartofi png
cuplu