Riscurile injecţiilor cu acid hialuronic

simeon stalpnicul png

Injec┼úiile cu acid hialuronic, o protein─â prezent─â ├«n mod natural ├«n dermul tuturor organismelor, au devenit extrem de populare ├«n r├óndul doamnelor care vor s─â scape de riduri sau s─â-┼či m─âreasc─â buzele. ├Äns─â la fel de populare sunt ┼či complica┼úiile ┼či reac┼úiile adverse ale procedurii.

Acidul hialuronic este o substan┼ú─â care are rolul de a lega moleculele de ap─â ┼či de a men┼úine nivelul de hidratare a pielii. ├Än mod natural, produc┼úia de acid hialuronic scade dramatic dup─â 30 de ani, pielea cap─ât─â un aspect uscat, sub┼úire, flasc. O solu┼úie pentru atenuarea ridurilor este injectarea de acid hialuronic ├«n zonele cu probleme. Se folose┼čte o substan┼ú─â identic─â ├«n propor┼úie de 99% cu ce produce organismul ├«n mod normal. Acest acid re┼úine de 1.000 de ori mai mult─â ap─â, iar pielea astfel hidratat─â ├«mb─âtr├óne┼čte mai greu ┼či nu se mai rideaz─â. Tot acid hialuronic se injecteaz─â la nivelul buzelor, pentru a le face mai pline, redefinite, conturate. Efectul este imediat ┼či se men┼úine p├ón─â la 18 luni, ne spune dr. Andrei Martin, medic specialist ├«n chirurgie plastic─â, reparatorie ┼či microchirurgie reconstructiv─â.┬á

Oric├ót de sigur─â ar fi aceast─â substan┼ú─â, pot ap─ârea ┼či complica┼úii, unele foarte grave. Cele mai frecvente cauze sunt lipsa de preg─âtire a personalului, condi┼úiile improprii de lucru ┼či substan┼úa de slab─â calitate. Pentru a preveni aceste riscuri, medicul recomand─â s─â fi┼úi atente ce substan┼úe v─â injecta┼úi (unele pot fi neomologate), cantitatea s─â nu dep─â┼čeasc─â 1 ml, iar propor┼úia dintre buza de jos ┼či cea de sus s─â fie de 60/40 (buza superioar─â s─â nu fie mai mare dec├ót cea inferioar─â). De asemenea, nu v─â l─âsa┼úi pe m├óna cosmeticienelor ┼či a asisten┼úilor medicali care nu au competen┼úa necesar─â ├«n astfel de proceduri. Potrivit medicului Andrei Martin, inject─ârile cu acid hialuronic ├«n buze pot da urm─âtoarele complica┼úii:

  • Asimetriile.  Sunt greu de corectat ┼či necesit─â chiar interven┼úii chirurgicale. Asimetria este o complica┼úie destul de frecvent─â pentru c─â este destul de dificil s─â dirijezi cu exactitate pozi┼úia ├«n care se va stabiliza acidul hialuronic. Exist─â tehnici care pot maximiza precizia inject─ârii ├«n raport cu forma ┼či dimensiunea buzelor. Corectarea asimetriilor, precum ┼či refacerea volumului, se realizeaz─â atunci c├ónd s-a pierdut aproximativ 50% din volum, la aproximativ 6 luni de la injectare.  Asimetria poate fi corectat─â prin injectarea aceluia┼či produs ├«n zonele cu deficien┼úe sau prin injectarea unei enzime numit─â hialuronidaz─â. Aceasta ÔÇŁtope┼čteÔÇŁ acidul hialuronic incorect plasat. Nu este recomandat─â injectarea altui produs ├«nainte de perioada acceptat─â de resorb┼úie.
  •  
  • Nodulii. Atunci c├ónd sunt eviden┼úi ├«n primele ore sau zile post-injectare, exist─â ┼čansa corect─ârii prin masaj, mai ales dac─â acidul hialuronic este de bun─â calitate. Exist─â o controvers─â legat─â de calitatea acidului hialuronic. O substan┼ú─â de calitate este cea biocompatibil─â cu ┼úesuturile ├«n care se integreaz─â, nu aceea care creeaz─â cel mai ├«ndelungat efect de umplere. Folosirea unui acid hialuronic de bun─â calitate ┼či omologat pentru buze scade inciden┼úa apari┼úiei nodulilor. De asemenea, nodulii pot fi u┼čor dizolva┼úi prin injectare cu hialuronidaz─â.  Dac─â ei apar dup─â o perioad─â mai lung─â de la injectare, sunt inflama┼úi ┼či durero┼či, exist─â dou─â scenarii posibile: contaminare bacterian─â, care necesit─â tratament antibiotic ┼či antiinflamator, sau reac┼úia de corp str─âin la impurit─â┼úile con┼úinute de produs. 
  •  
  • Infec┼úiile. Pot ap─ârea la c├óteva zile de la injectare drept consecin┼ú─â a unei tehnici defectuoase sau suprainfect─ârii unei zone de necroz─â. 
  • Necroza. Apare ca urmare a bloc─ârii vaselor de s├ónge de fillerul care c─âl─âtore┼čte prin vas. S├óngele nu mai ajunge la ┼úesuturi, acestea nu primesc oxigen ┼či nutrien┼úi, deci mor. Primul semn de necroz─â este albirea buzei. Apoi apare o zon─â ├«nchis─â la culoare care, nerecunoscut─â ┼či netratat─â la timp, poate duce la pierderi par┼úiale ale buzei sau ┼úesuturilor din vecin─âtate. ÔÇťEste important s─â nu se confunde cu hematomul, care este o manifestare frecvent─â. De aceea, eu prefer s─â re┼úin pacientele ├«n cabinet pentru evaluarea ┼úesutului 30-60 minute, dup─â fiecare injec┼úieÔÇŁ, explic─â specialistul.

Ce se întâmplă dacă injectezi prea mult

Dac─â injectezi prea mult ├«n buze, ├«n afar─â de efectul inestetic, acidul hialuronic poate s─â produc─â compresiune extern─â pe vasele labiale cu tulbur─âri de vasculariza┼úie, edem excesiv ┼či necroze labiale (moartea ┼úesutului) mai mult sau mai pu┼úin extinse. De asemenea, sub ac┼úiunea mi┼čc─ârilor ┼či contrac┼úiei buzelor, una dintre cele mai mobile zone ale corpului, acidul hialuronic injectat ├«n exces poate migra dincolo de conturul buzelor, rezult├ónd un aspect complet artificial ┼či de nedorit.┬á

cub cub anamaria prodan lauren╚Ťiu reghecampf png
brenciu si nevasta jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
sotie cumpanasu jpg
Dorian Popa
cub laurette png
image png
anca serea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
7CLxHrpITMEJ GI HUhnKNJnM4jyrjqRP riXZOgnFvFAiVRc533CUEhHMgHH MCxNEWudHIA2XnWvdBRXzIAzsZs9NdxvEPKPEnlxgUGUM68jCIuA41fl2LbFplKlQZLMIfBCkEgnd4HYRNCY7tueY
7dk28ju7dQSbDtVJazOYDjc6UwLYbuuqW uSDgTl9Oq9o6KBkEqax4sEGHNYtsO7rYOIB1kscU5M5sZLBkKepARmXjhHiuQ9yo 5tmivtJ nCglmiv9zk0bjGh2R ZCIgywT4  uHIm86Vsc2asOFcE
image png
cub cheating wife png
hororoscop jpg
sursa foto Pexels.com