Scapă de celulită prin mai multe metode, combinate!

Ultima actualizare:

    Celulita apare pe picioare, fund, burtă şi braţe
Celulita apare pe picioare, fund, burtă şi braţe

Ca să scapi de celulită, nu e suficientă o cremă, cu care să te dai când îţi aduci aminte. E nevoie de efort susţinut, de dietă, sport, masaj, şi toate combinate.

Fiecare femeie se va întâlni, de-a lungul vieţii, cu celulita. Fie imediat după adolescenţă fie în timpul saricinii sau după menopauză. Pentru că da, din păcate femeile sunt cele predispuse. „Apare mai mult la femei decât la bărbaţi pentru că doamnele au nişte diferenţe de arhitectură a ţesutului gras. Bărbaţii au septuri uşor oblice care cumva împiedică ascensiunea lobilor de grăsime. Septurile doamnelor sunt perpendiculare pe piele, adică nu opun niciun efect de barieră. Profilul hormonal este un factor favorizant al celulitei", explică medicul specialist dermatovenerologie Andreea Merticariu la inaugurarea unui aparat anticelulitic în Bucureşti.

Cauzele apariţiei

Alţi factori care favorizează apariţia celulitei sunt: anumite medicamente, hainele prea strâmte şi pantofii cu toc înalt, alcoolul, fumatul, statul în picioare, zahărul care duce la depunerea de grăsime şi alimentaţia dezechilibrată în general. Vinovaţi sunt şi factorii genetici, precum deficitul de circulaţie şi retenţia de apă.

Revizuieşte-ţi stilul de viaţă

Pe cât posibil, încearcă să eviţi toţi factorii de mai sus. La reducerea celulitei, de ajutor sunt legumele şi fructele proaspete, o dietă echilibrată fără multe dulciuri şi grăsimi, sportul, alergatul periodic, purtarea de haine lejere.

Metode de tratament

În ceea ce priveşte metodele de tratament, sunt multe şi recomandarea specialistului este să combini mai multe. Cremele anticelulitice sunt primele la-ndemână. „Au efect dacă le aplici susţinut, zi de zi, imediat după duş, când pielea are porii deschişi şi absoarbe mai bine produsul respectiv", mărturiseşte dr. Andreea Merticariu.

Substanţele acestea care topesc grăsimea mai pot fi introduse în piele prin mezoterapie, la salon. De mare ajutor sunt şi drenajul limfatic şi masajul. „Poţi să te masezi singură acasă, de jos în sus, nu foarte violent. Masaj se mai poate realiza mecanic, în saloanele de înfrumuseţare. Tot la salon poţi să apelezi la tratamente laser, radiofrecvenţă, iar în cazuri foarte grave se poate ajunge chiar la intervenţie chirurgicală", îţi mai spune specialistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net