Scapă de guşă cu o simplă injecţie

1 septembrie 2018
article img
Multe femei fac guşă, mai ales cu vârsta

Un contur al feţei bine definit, suplu, delicat, asta îşi doreşte orice femeie. Ce ne facem însă dacă apare guşa? Mai putem scăpa de ea? Specialiştii ne dau asigurări că da, se poate. Iată care sunt metodele!

Excesul de grăsime de sub bărbie nu are neapărat legătură cu kilogramele în plus. Guşa poate fi prezentă şi la persoanele normoponderale. Apariţia ei ţine mai degrabă de vârstă,de  factori genetici şi constituţionali, de dezechilibre ale glandei tiroide. Nu este de dorit. „Conform unui raport făcut în SUA, guşa sau bărbia dublă reprezintă o problemă majoră din punct de vedere estetic pentru 67% din populaţie. Existenţa ei poate distrage atenţia de la alte trăsături armonioase ale feţei, de obicei aspectul fiind unul îmbătrânit. Această problemă afectează atât femeile, cât şi bărbaţii, indiferent de vârstă sau greutate”, explică dr. Gabriel Mazilu, medic specialist chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi estetică.

Din fericire, există tratament. Potrivit specialistului, dacă în trecut singura variantă era intervenţia chirurgicală, şi anume liposucţia zonei respective, acum există un tratament mult mai simplu de administrat şi de suportat de către pacient. „Totul se poate rezolva cu o simplă injecţie. Sunt mai multe tipuri de soluţii speciale care se injectează şi care dizolvă grăsimea de sub bărbie. Procedura se face într-un cabinet medical aprobat, iar pacientul atent pregătit. Mai întâi se dezinfectează zona, se aplică o cremă anestezică locală, care se lasă să acţioneze 10-15 minute, după care se face o hartă a punctelor ce urmează a fi injectate. Se dezinfectează din nou tegumentul şi se injectează la distanţă de maximum 1cm şi la profunzime medie. După procedură, se face un masaj uşor al regiunii, se aplică gheaţă, iar pacientul poate pleca acasă”, explică procedura medicul Gabriel Mazilu.

article img
Dr. Gabriel Mazilu, chirurg estetician

În cursul aceleiaşi zile apare un edem (mărire de volum) a zonei, dureros, care însă este temporar. Acasă, pacientul e sfătuit să ţină periodic gheaţă la nivelul zonei şi să ia timp de câteva zile un antiinflamator. Pentru a ajunge la rezultatele dorite, în funcţie de grosimea stratului de grăsime, este nevoie de mai multe şedinţe, făcute la un interval de aproximativ 3 săptămâni. „Acest tratament, care dizolvă grăsimea se poate folosi și pentru alte zone de la nivelul corpului (abdomen, trunchi, brațe, genunchi,  coapse), dar și pentru depozitele mici și localizate de grăsime. În mod normal, nu există complicaţii, tratamentul este bine tolerat”, dă asigurări specialistul.