Scapă de transpiraţie cu o injecţie

image
Se pot injecta palmele, tălpile şi axilele (Fotografii: shutterstock)

E vară, e cald, e normal şi chiar benefic să transpiri. Însă dacă pe tine curg în permanenţă apele mai ceva ca pe un muncitor de pe şantier, situaţia devine neplăcută. Nu intra în panică! Vei transpira şi mai mult. Problema se poate rezolva rapid, cu o singură injecţie.

Potrivit medicului Dana Miricioiu, specialistă în chirurgie plastică reconstructivă la Class MediSpa, nu doar căldura este cauza transpiraţiei în exces.

image
Îţi poate afecta viaţa socială şi încrederea de sine

Aceasta poate debuta la pubertate din cauza modificărilor hormonale, urmând să scadă în intensitate la vârste înaintate.

Menopauza este, de asemenea, un moment în care apar puseuri de căldură, soldate cu transpiraţie în exces.

Şocurile emoţionale, stresul sau anxietatea pot provoca şi ele crize de transpiraţie asociate cu senzaţie de mâini reci.

„Apărând frecvent la nivelul palmelor, al tălpilor şi la nivelul axilei, transpiraţia excesivă antrenează dezvoltarea bacteriilor şi macerarea celulelor pielii. Din această cauză apare mirosul urât", spune medicul Dana Miricioiu.

E greu de spus cât e normal să transpiri. Trebuie luate în calcul atât temperatura exterioară, tipul de efort efectuat, cât şi vârsta şi masa corporală a persoanei în cauză.

Dacă ţi se pare că transpiri mai mult decât cei din jur, poţi merge la un medic endocrinolog, pentru analize.

Dar, şi să ai o problemă de sănătate, şi să nu ai, transpiraţia poate fi stopată cu o simplă injecţie. Este vorba de toxina botulinică.

Aceasta e cunoscută în special pentru efectele sale spectaculoase de ştergere a ridurilor, însă e folosită cu succes şi în tratamentul transpiraţiei în exces.

„Se injectează la nivelul axilelor, palmelor şi tălpilor, având efect doar asupra acestor zone unde inhibă secreţia glandelor sudoripare.

Astfel, atât transpiraţia în exces, cât şi cea normală, pot fi diminuate semnificativ", explică Dana Miricioiu.

Tratamentul cu toxina botulinică nu este dureros şi nu necesită anestezie locală.

Efectele apar rapid, la 2-7 zile de la injectare, şi se menţin o perioadă lungă, de 9 luni - un an. La Class MediSpa, costă între 500 şi 600 de euro pentru palme şi axile, iar pentru tălpi 700 de euro.

Îţi poate afecta viaţa socială şi încrederea de sine

În afară de disconfortul personal, o femeie care miroase tot timpul a transpiraţie se confruntă cu situaţii şi stări psihice extrem de jenante.

Va avea dificultăţi la locul de muncă, în relaţiile sociale.

simeon stalpnicul png
Îţi poate afecta viaţa socială şi încrederea de sine

Îi va fi teamă să dea mâna cu cineva pentru că palmele îi sunt umede, să se descalţe cu cineva în preajmă sau pur şi simplu să dea ochii cu prietenii, ştiind că transpiraţia de la axilă a lăsat urme vizibile pe haine.

Stările de anxietate provocate de această jenă accentuează, la rândul lor, transpiraţia.

Chiar dacă nu poate fi considerată o boală în sine, hipersudoraţia afectează, potrivit dr. Dana Miricioiu, viaţa socială şi profesională.

Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
teo trandafir jpg
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Gigi Hadid și Kanye West
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
Fotografia 1 jpg
Velma Scooby Doo Captură Video jpg
image
image
image
image
popularitate
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
new amsterdam 2 png
apatie
cos flori lila mov floraria online amazon jpeg
horoscop ( FOTO pixabay )