Secretele manichiurii perfecte pe timp de iarnă
Vrei să ştii secretul ojei care rezistă mai bine de o săptămână? Cum se curăţă corect cuticulele, cum se aplică baza şi lacul, dar şi ce nuanţe se poartă acum, în sezonul rece? Nail stilistul internaţional Jessica ne-a dezvăluit zilele trecute, într-o vizită în România, câteva informaţii interesante.
Curăţare şi îngrijire
Pentru ca oja să se aşeze frumos pe unghie şi să reziste, acordă atenţie celei mai importante etape - curăţarea. Aici îţi pregăteşti un vas cu apă caldă în care îţi ţii degetele circa 10 minute, pentru a înmuia cuticulele şi unghia. O altă soluţie ar fi aplicarea unui ulei hidratant special, masezi cu el cuticulele şi laşi să acţioneze câteva minute. Apoi, nu le tai cu forfecuţa, nici cu unghiera. E suficient să le împingi uşor cu un beţişor special din lemn. „Cuticulele nu se taie niciodată! Numai în România am văzut acest obicei. Tăind cuticula, deschizi practic o poartă de intrare pentru microbi, riscând infecţii şi afectarea unghiilor. Dar, pentru a se menţine frumoase, pentru a nu creşte cornoase şi uscate, cuticulele trebuie hidratate zilnic cu uleiuri şi creme”, mărturiseşte Jessica.
Pileşte într-o singură direcţie
Nici unghiile nu se taie cu unghiera. Ele se scurtează şi li se dă forma dorită doar prin pilire. Mişcările, însă, trebuie să fie într-un singur sens, dintr-un capăt în altul al unghiei, nu de du-te – vino. Etapa aceasta se face imediat după ce ai curăţat cuticulele, cât unghia este şi ea încă moale şi elastică, în felul acesta prevenind casarea şi traumatizarea ei.
Îngrijirea unghiei
În sezonul rece, unghiile se usucă şi devin mai fragile din cauza vântului, a circulaţiei deficitare a sângelui. Specialistul te sfătuieşte să porţi mănuşi şi să faci frecvent exerciţii (strângi şi deschizi pumnul) pentru a facilita circulaţia. Foloseşte în fiecare seară cremă de mâini şi de unghii/de cuticule, iar o dată pe săptămână aplică un tratament: încălzeşte uşor puţin ulei de măsline şi ţine unghiile în el timp de 10 minute.
Etapele corecte ale aplicării ojei
Înainte de a începe aplicarea ojei, ai grijă ca unghia să fie netedă şi complet degresată de uleiuri. Primul pas este aplicarea bazei, un lac-tratament care funcţionează ca un zid de protecţie între unghie şi ojă, prevenind pătarea şi pigmentarea unghiei. În plus, conţine vitamine şi uleiuri, fiind, practic, un tratament care se alege în funcţie de nevoile fiecăreia. Jessica recomandă aplicarea lui în două straturi. Apoi se aplică oja, şi ea tot în două straturi. Execută câte 8-10 mişcări lungi şi continue de pensulă la fiecare unghie. Ultimul strat este „topcoat-ul”, care dă luciu şi ajută la fixarea culorii. „Pentru ca oja să reziste mai mult, e important ca la fiecare strat de produs aplicat să pui puţin şi pe vârful unghiei, sigilând-o în felul acesta. Un alt truc pentru a prelungi viaţa ojei este să aplici a doua zi şi apoi la fiecare 3-4 zile încă un strat de topcoat”, mai spune Jessica.
Iarna se poartă nuanţele închise
Renunţă de acum la nuanţele pastelate, de roz-bombon, turcoaz, verde crud etc. Acum trebuie să alegi culori închise de bordo, roşu, albastru închis, cafeniu, nuanţe metalice. De Crăciun, Jessica îţi propune un verde închis, în ton cu bradul, clasicul roşu, care nu se demodează niciodată, dar şi ojă cu sclipici, auriurile şi argintiurile, care vor da şi unghiilor tare puţină strălucire. „O condiţie pentru ca oja să se aşeze bine pe unghii şi să reziste mult este calitatea ei. Dacă observi că s-a îngroşat, o poţi dilua cu un strop de lac de top. Nu se pune acetonă”, avertizează nail stilistul.