Trucuri pentru un păr sănătos iarna

Vine iarna, iar capul va sta mai mult timp acoperit decât până acum, supunând astfel părul şi scalpul la foarte mult stres. Iată câteva sfaturi şi trucuri esenţiale pentru a vi le menţine sănătoase în sezonul rece! 

image

Spălat de 2 ori pe săptămână. Părul trebuie spălat cu şampon pentru a înlătura transpiraţia şi praful, însă în sezonul rece e bine să nu-ţi speli podoaba capilară zilnic. Încearcă să te limitezi la două spălări pe săptămână, folosind un şampon hidratant. La final, nu uita de balsam sau o mască de păr, care să-ţi ofere hidratare suplimentară. Dacă simţi că părul tău are nevoie să fie curăţat mai des, foloseşte între spălări un şampon uscat.

Citește și: Produsele de styling pentru tipul tău de păr: ce alegi și cum le folosești

Temperatura apei. Primul impuls e să-ţi speli părul cu apă fierbinte, pentru a-l curăţa temeinic. Şamponul acţionează însă şi dacă apa este doar caldă, iar firul de păr va avea de câştigat. Apa fierbinte înlătură uleiul natural din păr şi îl face mai fragil, ceea ce înseamnă că se va rupe mai uşor.

Fără föhn. Poate că îţi place să-ţi întinzi zilnic părul sau foloseşti föhnul după fiecare spălare pentru a-ţi usca părul. Aceste proceduri nu fac decât să-ţi usuce părul şi mai mult pe timpul iernii, aşa că e bine să le utilizezi mai rar. Atunci când le foloseşti, e indicat să îţi dai în păr cu un spray sau serum de protecţie împotriva căldurii.

Vezi și Ce poți face chiar de acum pentru a-ți proteja părul în sezonul rece

Mai multă vitamina C. Sănătatea părului nu se păstrează doar acţionând la suprafaţă, ci şi prin îngrijire care vine din interior. Dacă ţi-era cunoscut faptul că vitamina C e bună pentru prevenirea sau pentru tratamentul răcelilor, e bine de ştiut şi că este o aliată de nădejde a părului frumos. Acest antioxidant protejează părul de rupere.

De interes: Cum să-i oferi părului toată grija ta chiar și acasă

barbat suparat jpg
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
cub Otniela png
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
cub lidia buble png
facebook messenger jpeg
image
image
image
image
image
image
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
eurovision  jpeg
jenna ortega (2) jpg
Zendaya, regina balului (3) jpg
canapea accesorii jpeg
5 maggie gyllenhall scene de sex in the deuce 3 jpg jpeg