Ce poți face chiar de acum pentru a-ți proteja părul în sezonul rece

Ultima actualizare:

    Protejează-ți părul în timpul sezonului rece pentru a te bucura de un aspect sănătos, volum și fire puternice. Sursa foto: pexels.com
Protejează-ți părul în timpul sezonului rece pentru a te bucura de un aspect sănătos, volum și fire puternice. Sursa foto: pexels.com

Persoanele cu păr sensibil sau degradat pot deja să observe schimbări odată cu venirea toamnei. Fie că este vorba despre umezeală sau schimbarea aspectului coafurii, mai ales dacă ai părul uscat și slab, toate acestea pot cauza neplăceri. Mai mult decât atât, trebuie să ai grijă să-ți hidratezi părul pentru a evita probleme mai grave mai târziu. Există câteva lucruri simple pe care le poți include în rutina ta încă înainte ca temperaturile să scadă foarte mult.

Iată câteva dintre acestea

Alege un balsam foarte hidratant

În special dacă ai părul lung și creț, buclele deshidratate vor deveni o problemă în timpul sezonului rece. De aceea trebuie să alegi un balsam foarte hidratant și să-ți faci un tratament cu măști de mai multe ori pe săptămână. Balsamul trebuie să fie pe bază de uleiuri, precum argan, ricin sau cocos. De asemenea, la fel de important este să alegi un sampon potrivit pentru tipul tău de păr, dar și pentru anumite probleme, cum ar fi mătreața sau scalpul sensibil. Nu uita că în timpul sezonului rece trebuie să-ți schimbi obiceiurile, dar și produsele pe care le alegi și să optezi pentru formule mai uleioase pentru a oferi firului de păr grija necesară.

Folosește uscătorul de păr mai puțin

Căldura generată de uscătorul de păr deshidratează cuticulele de păr și oferă acestuia un aspect fără volum, iar firele devin din ce în ce mai uscate. Acest lucru poate fi corectat prin folosirea mai rară a uscătorului și dacă permiți părului să se usuce natural de cât mai multe ori pe săptămână. În zilele în care îți usuci părul artificial, nu uita să nu începi direct de la rădăcini și să folosești un aparat cât mai performant, potrivit pentru tipul tău de păr. De asemenea, nu uita de produsele care oferă firului de păr un strat protector înainte de a folosi accesorii care funcționează pe bază de căldură.

Poartă căciuli

Chiar dacă există zile de iarnă însorite, care te invită să te bucuri de cât mai mult timp în aer liber, nu uita de căciulă. Aceasta nu doar că te protejează de frig, dar își protejează și părul de stresul termic la care este expus când temperaturile scad sub zero și vântul este tot mai puternic. Așadar, înainte ca iarna să-și intre în drepturi, caută o căciulă care te pune în valoare și care se potrivește stilului tău de zi cu zi. Ai acum la dispoziție o mulțime de opțiuni stylish, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, deoarece și domnii trebuie să aibă grijă de podoaba capilară în sezonul rece.

Evită vopsitul și decoloratul

Unele dintre cele mai nocive obiceiuri pentru părul tău sunt chiar vopsitul des și decoloratul, mai ales dacă faci aceste lucruri la tine acasă și nu la un salon profesionist. Dacă ai ambiții să-ți vopsești părul blond, așteaptă ca sezonul rece să treacă și nu-ți expune părul la un proces atât de complicat, care îți deshidratează și distruge firul de păr pe termen lung. Pentru a evita ruperea părului și firele fragile, evită contactul cu chimicalele care se găsesc în vopsele și optează pentru variante naturale sau fără amoniac. Este recomandat să ceri sfatul unui hairstylist ori de câte ori vrei să faci o schimbare majoră și să-ți vopsești sau să-ți decolorezi părul.

Pregătește-te pentru iarnă cu câteva măsuri necesare pentru un păr sănătos și plin de vitalitate. Nu uita că fiecare sezon are cerințele lui în materie de obiceiuri, iar produsele trebuie alese în funcție de nevoi, așa că monitorizează schimbările la nivelul firului de păr și al scalpului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net