Uite de ce nu dormi bine când este lună plină

image

Momentul în care Luna atinge vizibilitateta maximă pe cer, fenomen denumit şi Lună plină, provoacă de cele mai multe ori insomnii şi ne trezim mai obosiţi decât atunci când ne-am băgat în pat. Cercetătorii au vrut să afle legătura între astrul ceresc şi somn, iar concluzia o găsiţi mai jos, scrie huff.ro

Uite de ce nu dormi bine când este lună plină. După ce au fost făcute mai multe cercetări, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că ritmul circadian, ciclul de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice şi fiziologice, este afectat de fazele Lunii. Astfel, se pare că AND-ul nostru este de vină pentru somnul prost pe care îl avem atunci când satelitul natural al Pământului se află în faza de intensitate maximă pe cer.

Mai exact, se pare că strămoşii noştri plecau la vânătoare atunci când era lună plină şi vizibilitatea era mai mare. Tot odată, aceştia trebuiau să fie cât mai atenţi, pentru a nu deveni ei vânat. Astfel se face că în aceste nopţi organismul omului este construit în aşa fel încât să fim mai energici, lucru care duce la un somn chinuitor.

cub anamaria prodan animat gif
transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
Simona Halep, Instagram jpg
FotoJet (7) jpg
cub anamaria prodan divorț png
bianca dragusanu png
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
WhatsApp Image 2022 09 23 at 17 32 15 jpeg
image
image
image
image
image png
cearta cuplu
moodswings
sisteme de ventilatie altecovent 1 jpeg
TOP 4 electrocasnice din bucătărie în care merită să investești jpeg
remodelare apartament jpeg