BAC 2015 - Subiecte matematică M1 și M2
BAC 2015 - Subiecte matematică M1 și M2 - Iată ce au avut de rezolvat astăzi elevii la cea de-a doua probă scrisă a Bacalaureatului. Elevii de la liceele cu profit real au susținut proba scrisă la matematică.
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - Aproximativ 155.000 de elevi de clasa a XII-a au susțin luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2015 - la limba și Literatura Română. La matematică, numărul celor care susțin examenul va fi ceva mai mic. Și asta pentru că, la română toți candidații dau Bacalaureatul, în timp ce miercuri, 1 iulie 2015, cei de la real și științele naturii dau Bacalaureat la matematică, în timp ce absolvenții de uman dau proba la istorie.
La ora 9, elevii au primit subiectele la Matematică M1 și M2. Iată ce exerciții au avut ei de rezolvat.
La profilul Tehnologic de la Matematică, elevii au primit o matrice de ordin II şi legi de compoziţie. La punctul III au primit o problemă cu limite şi o integrală. La M1, elevii au avut de explicat ce este matricea şi dacă o funcţie este matrice. De asemenea, au mai avut o problemă cu polinoame. Subiecte Matematică Bacalaureat 2015. Examenul de Bacalaureat continuă miercuri cu proba de la Matematică pentru absolvenţii profilului Real. Astfel, există patru variante de subiecte la Matematică: Matematică-Informatică, Ştiinţele Naturii, Tehnologic şi Vocaţional.
Iată ce subiecte au avut de rezolvat în anii trecuți elevii ce au susținut Bacalaureatul la probele de Matematică M1 și M2.
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - ce au avut de rezolvat elevii
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - subiectele la Matematică 2014, sesiunea iunie-iulie AICI
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - subiectele la Matematică 2014, sesiunea august-septembrie AICI
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - subiectele la Matematică 2013, sesiunea iunie-iulie AICI
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - subiectele la Matematică 2013, sesiune august-septembrie AICI
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - subiectele la Matematică 2012, sesiunea iunie-iulie AICI
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - subiectele la Matematică 2012, sesiunea august-septembrie AICI
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - subiectele la Matematică 2011, sesiune iunie-iulie AICI
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - subiecte la Matematică 2011, sesiune august-septembrie AICI
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - subiectele la Matematică 2010, sesiune iunie-iulie AICI
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - subiectele la Matematică 2010, sesiune august-septembrie AICI
BAC 2015 Subiecte Matematică M1 și M2 și subiecte Istorie
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - noi reguli
Bacalaureat 2015 a început pe 8 iunie, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 26 iunie. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse, nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.
Examenul de bacalaureat se va desfăşura doar în sălile în care sunt camere video de supraveghere. Comisiile de bacalaureat judeţene, respectiv cea a municipiului Bucureşti trebuie să se asigure că sunt camere de supraveghere video funcţionale în toate sălile de examen, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.
Comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, ori în cazul în care există sesizări, verificarea se va face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învăţământ respectivă.
Dacă se constată existenţa unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen va luat măsurile necesare, care pot merge până la eliminarea candidaţilor din examen.
BAC 2015 subiecte Matematică M1 și M2 - cele mai tari perle
Absolvenţii de liceu de la profilul Real au avut la subiectul al III-lea al probei de Limba şi literatura română de caracterizat un personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu. Elevii trebuiau să precizeze curentul şi epoca în care se încadrează autorul repectiv, să scrie despre arta construirii personajului. Nu trebuia neglijat nici statutul personal, psihologic, moral al personajului ales. Unul dintre candidaţi a „croit“ o caracterizare cel puţin interesantă a Otiliei, personajul din „Enigma Otiliei“.
„Otilia era o tipă introvertită, pentru că nu avea cont de Facebook, nici Twitter, nu se bucura de avantajele lumii online. Nu avea unde se „spovedi“ în faţa prietenilor din listă şi nu numai. Şi eu am crescut fără părinţi de mică, la fel ca Otilia, îi înţeleg tristeţea.“Candidatul atinge şi povestea de iubire dintre Otilia şi Felix. „Otilia era un bun psiholog, în sensul că i-a citit gândurile lui Felix. O apreciez pentru că şi-a sacrificat iubirea, pentru a nu-i sta în calea carierei. Şi eu am făcut la fel, când am aflat că iubitul meu vrea să lucreze în Olanda“. Candidaţii au avut la subiectul al doilea al probei de redactat, după anumite cerinţe, un text argumentativ despre importanţa practicării unui sport la orice vârstă. Elevii ar fi trebuit să puncteze avantajele mişcării fizice, atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru psihic. Cu alte cuvinte, sportul ajută la oxigenarea creierului, dar îţi dă şi un aplomb, te ajută şi intelectual. Unul dintre candidaţi a scris pe foaia de examen: „E important să faci sport. Mulţi suntem în pericol să uităm mersul pe jos, sărim în maşină când mergem câţiva metri până la magazin, la sala de sport, la fast-food. Ce mai, am uitat să mai fugim la stadion, în parc, jucăm fotbal pe tabletă “. La cerinţa a treia de la primul subiect, elevii trebuiau să construiască o locuţiune/expresie care să conţină cuvântul „viaţă“. Unul dintre candidaţi pare să se fi inspirat din viaţa politică a României. „Politic, Ponta şi-a luat viaţa cu operaţia în Turcia“. Tot la primul punct, elevii au avut de comentat o secvenţă din fragmentul „Trei Generaţii", scris de Lucia Demetrius: ŞERBAN: Ai putea să trăieşti lângă mine câţiva ani crunţi de lipsuri, de sărăcie? RUXANDRA: Toată viaţa! Unul dintre candidaţi a comentat dialogul dintre cele două personaje prin prisma realităţilor social-economice din România zilelor noastre. „Cum să mai crezi în astfel de răspunsuri siropoase. După ce trăieşti în ţara asta în sărăcie lucie, nu poţi avea tupeul să-ţi întrebi nevasta aşa ceva. Cel mai bine o anunţi că ţi-ai găsit de lucru în Spania, cât câştigi şi de când pleci. Restul sunt romantisme.“
Mai multe perle de la Bac 2015 sunt disponibile pe adevarul.ro.
BAC 2015 Rezolvare subiecte Matematică M1 și M2
Bacalaureat 2015 subiecte Geografie, Chimie, Biologie, Fizică
Subiecte Matematică BAC 2015 – Ce exerciții au avut elevii de rezolvat