Imagini dezolante cu tabăra din Năvodari! Complexul a ajuns o ruină

Ultima actualizare:

Tabăra de la Năvodari, locul în care odinioară mii de copii se distrau pe cinste, a ajuns astăzi să fie o ruină. Paparazzii Click! au vizitat tabăra, iar peisajul pe care l-au găsit acolo este pur și simplu unul dezolant. 

Tabără de la Năvodari, un peisaj dezolant
Tabără de la Năvodari, un peisaj dezolant

Cele peste 100 de hectare aflate la malul mării și 300 de imobile par desprinse dintr-un peisaj postapocaliptic. Peste întreg complexul domnesc buruienile de mari dimensiuni, iar căsuțele în care, pe vremuri, erau cazați copiii adăpostesc acum câini vagabonzi. 

Citește și: Cum arată Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp 

Înainte de anul 1989, peste 10.000 de copii se puteau caza în fiecare zi în Tabăra de la Năvodari. Acum, însă, clădirile sunt în paragină, iar autoritățile nu par să fie dornice să remedieze situația prea curând. Odată cu trecerea anilor, terenul a fost împărțit și vândut terțelor părți. 

În vremurile de glorie, complexul avea sute de clădiri, întinse pe 134 de hectare, organizate în cinci tabere: Delfinul, Albatros, Perla, Cutezătorii şi Lebăda.

Vezi și: Ce trist! Complexul Olimp din Neptun, în ruină!

Anchetatorii au scos la iveală o încrengătură de factură penală între edilul Nicolae Matei, rude ale acestuia, foşti angajaţi ai primăriei şi a altor instituții, interesaţi să pună mâna pe terenul care, la acea vreme, era estimat la câteva milioane de euro!

Fostul primar Nicolae Matei ar fi parcelat și vândut terenul în care se află tabăra 

În anul 2008, a început declinul pentru Tabăra de la Năvodari. Primarul de atunci al oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a obținut un teren de 6,2 hectare în tabăra Cutezătorii, evaluat la 3,5 milioane de euro, în baza unui act din anii ’60. De atunci, ar fi început demolarea clădirilor, parcelarea și vânzarea terenului, conform Impact.

Între timp, Nicolae Matei a făcut închisoare pentru dare de mită: i-a oferit fostului şef al IPJ Constanța două terenuri pe malul mării, chiar în interiorul taberei. 

Rămâne de văzut dacă tabăra de la Năvodari va reuși să revină la forma pe care o avea înainte de 1989 și dacă copiii se vor putea bucura din nou de soare și de mare, într-un mediu sigur, nu printre clădiri care riscă să se prăbușească în orice clipă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
banner laurențiu reghecampf png
image
actualitate.net
image
actualitate.net