Pițurcă, „cocoșat” de problemele cu legea! Fostul selecționer, surprins abătut și singur prin pădurea Băneasa

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Pentru fostul selecţioner Victor Piţurcă, anul 2023 nu a început deloc bine. La finalul lunii ianuarie a petrecut o noapte în arest, apoi a fost dus cu cătuşe la DNA, înainte de a fi eliberat şi cercetat în libertate. Acuzat de cumpărare de influenţă într-un dosar din vremea pandemiei, fostul selecţioner şi-a pierdut zâmbetul pe care îl avea înainte. El a fost surprins de fotoreporterii Click! după ce şi-a făcut plimbarea zilnică prin pădurea Băneasa.

Fostul selecţioner a încheiat o plimbare de 90 de minute prin pădurea Băneasa. FOTO: Blitz
Fostul selecţioner a încheiat o plimbare de 90 de minute prin pădurea Băneasa. FOTO: Blitz

În vârstă de 66 de ani, Victor Piţurcă este un adevărat model pentru cei care iubesc sportul.

Nu doar că şi-a păstrat silueta din vremea când marca gol după gol în campania care a dus la câştigarea Cupei Campionilor Europeni de Steaua în 1986, dar zilnic îşi face timp pentru exerciţii fizice şi pentru mâncare sănătoasă. Numai că problemele avute cu legea în ultimul timp par să-i fi dat peste cap rutina. Fotoreporterii Click! l-au surprins pe fostul selecţioner la finalul unei plimbări prin pădurea Băneasa. Este un traseu pe care antrenorul îl parcurge zilnic, numai că dacă înainte de necazurile cu DNA o făcea în alergare, acum a parcurs cei 8 kilometri în plimbare uşoară. A petrecut o oră şi jumătate singur pe cărările pădurii de lângă Bucureşti, făcând tactica de apărare împotriva celui mai teribil adversar pe care l-a întâlnit în carieră: echipa procurorilor.

Piţurcă se urcă în maşină obosit. FOTO: Blitz
Piţurcă se urcă în maşină obosit. FOTO: Blitz

Acuzat de cumpărare de influenţă într-un dosar în care apare și fiul său

La 30 ianuarie, Victor Piţurcă a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de cumpărare de influenţă într-un dosar privind achiziţii ilegale în timpul pandemiei de COVID.

În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi pentru 24 de ore şi de atunci sunt cercetaţi în stare de libertate directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, şi Alexandru Piţurcă, fiul fostului selecţioner.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 - 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie, scrie Agerpres.

Conduce maşina spre casă. FOTO: Blitz
Conduce maşina spre casă. FOTO: Blitz

„Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei”, arată anchetatorii.

Judecătorii au decis apoi ca toţi acuzaţii să fie cercetaţi în stare de libertate, iar după două săptămâni Victor Piţurcă şi fiul său, Alex, au scăpat şi de controlul judiciar, adică au voie să părăsească ţara între termenele procesului.

«Este un mare abuz, sunt complet nevinovat»

După ce a trecut prin trauma vieţii, fiind adus în faţa judecătorilor cu cătuşe la mâini după noaptea petrecută în arest, Victor Piţurcă declara, revoltat, că nu înţelege cum a ajuns acuzat în acest caz.

Victor Piţurcă a petrecut o noapte în arestul poliţiei. FOTO: Inquam Photos
Victor Piţurcă a petrecut o noapte în arestul poliţiei. FOTO: Inquam Photos

„Procurorii nu mi-au prezentat nici o probă. Doar că am stat 30 de minute la Ţuţu în birou. Vă spun cum am fost implicat: l-am împrumutat pe fiul meu ca să cumpere aceste produse. Sunt complet nevinovat! Este un mare abuz. Era afacerea fiului meu! Firma cu care era asociat fiul meu s-a ocupat de aducerea produselor. Acea firmă, nu ştiu cum se numeşte, a venit cu afacerea şi a luat 40% din profit. Noi nu am avut nici o legătură cu aceste produse. Iar eu nu am nimic în comun cu această afacere. Fiul meu nu a intermediat nimic. Firma lui a investit bani. Eu i-am dat bani lui Alex, Alex a dat bani în China pentru produse. A treia firmă ştia de afacere, ea a luat produsele. Ştia Alex de afacere? Dacă ştia mai lua acea firmă în combinaţie dacă ştia să cumpere? Nu am comis nici o ilegalitate!”, a declarat Piţurcă la ieşirea de la sediul poliţiei, unde a fost chemat la 2 februarie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner biserica gigi becali png
banner laurențiu reghecampf png
image
actualitate.net
image
actualitate.net