Victor Pițurcă, primele explicații despre dosarul Romarm: „Băiatul meu a vrut să intre în această afacere...”

Ultima actualizare:

Victor Pițurcă neagă implicarea sa în dosarul în care este acuzat că a achiziționat măști neconforme care apoi au fost vândute Ministerului Apărării. Miercuri, 1 februarie, fostul selecționer a fost adus cu duba la DNA, unde a ajuns și fiul său, Alex Pițurcă.

Victor Pițurcă, primele explicații despre dosarul Romarm
Victor Pițurcă, primele explicații despre dosarul Romarm

Victor Pițurcă se consideră o victimă în cazul Romarm, alături de fiul său Alex. Fostul selecționer a recunoscut că s-a întâlnit cu șeful Romarm, însă spune că nu știa că a băiatul său a intrat într-o afacere ilegală.

„S-au scris atâtea bazaconii care nu au nimic comun cu adevărul. Cum că aș fi oferit bani, că aș fi fost într-o afacere cu persoana care a luat acele mașinării. L-am văzut o singură dată, la el la birou (nr. Țuțu). Nu am nicio legătură cu Țuțu.

Nu mai avem voie să mergem în birou la cineva? L-am cunoscut împreună cu băiatul meu și cu altcineva. Nu am vândut nicio mască. MApN a cumpărat de la acea firmă 4-5 produse”, a declarat Victor Pițurcă.

Pițurcă a mai transmis că doar i-a împrumutat bani fiului său, pe care i-a recuperat în cele din urmă.

„Băiatul meu a vrut să intre în această afacere. După niște săptămâni am vrut să merg și eu să cunosc cine este în această afacere. Eu am luat fosta fabrică de armament de la Filiași și am crezut că putem face o afacere. Eu voiam să vând acea fabrică, el (n.r. Gabriel Țuțu) mi-a propus altceva. În dosar este vorba despre altcineva care ar fi făcut aceste lucruri. (...) S-au cumpărat aceste produse vândute MApN, măști. 

Nu am dat nicio declarație, nu am semnat nimic pentru că sunt complet nevinovat și consider că este un mare abuz. Firma cu care s-a asociat fiul meu a adus aceste produse din China. Firma care a venit cu afacerea a luat 40% din profit. Eu i-am trimis banii lui Alex, Alex a trimis banii în China”, a explicat cunoscutul antrenor.

„Victor Pițurcă nu va face niciodată așa ceva”.

Fostul selecționer a adăugat că „a mai apărut că aș fi dat în gât pe cineva”, precizând că „Victor Pițurcă nu va face niciodată așa ceva”.

Procurorii DNA au decis să îl plaseze pe Victor Pițurcă sub control judiciar. Acesta este acuzat de cumpărare de influență. 

Care sunt acuzațiile aduse de DNA

„Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză (n.r. Victor Piţurcă), în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție). Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului)", a transmis DNA luni.

Procurorii mai spun că în intervalul martie -aprilie 2020, şeful Romarm ar fi cerut, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
image png
masina terasa paris jpg
71cf269e 0966 4c24 946d f888f0d1e4cd jpg
blackout 7644060 1280 jpg
Sfantul Ilie jpeg
3 2 sofer retinut jpg
reciclabil ID261000 INQUAM Photos Ovidiu Micsik jpg
frigider jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net