Cine a realizat celebrul sacou roșu purtat de Andreea Esca, an de an, pe 1 decembrie. Este creația unei celebre creatoare de modă

Andreea Esca şi-a păstrat obiceiul ca în fiecare an, pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a românilor şi ziua în care ProTV mai împlineşte un an, să poarte acelaşi sacou roşu în care şi-a salutat pentru prima dată telespectatorii la 1 decembrie 1995. Și iată că, după aproape trei decenii, s-a aflat cine a creat piesa vestimentară. Este o celebră creatoare de modă.

Cine a realizat celebrul sacou roșu purtat de Andreea Esca pe 1 decembrie / foto: captură video
Cine a realizat celebrul sacou roșu purtat de Andreea Esca pe 1 decembrie / foto: captură video

Cine nu știe celebrul sacou roșu pe care Andreea Esca l-a purtat în prima transmisiune Pro TV și an de an, pe data de 1 decembrie. De 28 de ani, toți românii cunosc imaginile celebre cu „Bună seara, România! Bună seara, București!”, urarea rostită la începutul primei emisii care a scris istorie în televiziune.

Însă, puțină lume știe cine se află în spatele designului sacoului roșu, iar misterul a fost dezvăluit recent, în cadrul podcast-ului lui Cătălin Măruță, „Acasă La Măruță”. Este vorba despre un nume important din industrie, nimeni alta decât Romanița Iovan.

„Sacoul ăla roșu al Andreei Esca e făcut de mine”

„Am lucrat foarte mult pentru Pro TV. Deci îmbrăcam crainicele la Pro TV. Sârbu i-a dat business Laviniei, fostei neveste, să se ocupe de vestimentația crainicilor, și la fete, și la băieți. Esca, toată gașca. Lavinia, pentru că a fost manechin, de la FCTB, cunoscându-mă pe mine, că am prezentat și eu pentru ei când aveau nevoie, a venit la mine, eu având casă de modă.

Am lucrat eu. Deci ea, în antrepriză, m-a luat pe mine. Eu produceam, ea le lua. În primii ani eu le-am creat. Sacoul ăla roșu al Andreei Esca e făcut de mine”, a dezvăluit creatoarea de modă Romanița Iovan, în cadrul podcast-ului „Acasă la Măruță”.

De aproape trei decenii, Andreea Esca spune în fiecare seară de 1 Decembrie „Bună seara, România! Bună seara, București!” și şi-a păstrat obiceiul ca în fiecare an, de Ziua Naţională a României şi ziua în care ProTV mai împlineşte un an, să poarte acelaşi sacou roşu, cu guler din catifea neagră. Un moment marcant din istoria televiziunii românești, un simbol al unui nou început pe care românii au șansa, an de an, o singură dată, să îl revadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
colaj premiile gopo 2024 jpg
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image png
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
image
actualitate.net
image
actualitate.net