Filmul de pe Netflix care te va face să verși lacrimi amare. Chiar și cel mai de piatră om va rămâne impresionat

Dacă aveți chef să vedeți un film în acest weekend, dar nimic nu prea vă face cu ochiul, există pe Netflix o producție incredibilă, inspirată din fapte reale. Filmul „Întâi l-au omorât pe tata” este una dintre cele mai dramatice producții din ultimii ani, în regia Angelinei Jolie.

Filmul poate fi vizionat pe Netflix
Filmul poate fi vizionat pe Netflix

Dacă aveți chef de un film în acest weekend, însă nimic de pe Netflix, ori la televizor, nu vă atrage atenția, cu siguranță nu veți regreta dacă dați o șansă filmului „Întâi l-au omorât pe tata”. Unul dintre cele mai apreciate pelicule de pe platforma de streaming Netflix, această poveste terifiantă este o ecranizare a romanului mult apreciatei autoare din Cambodgia, Loung Ung. Povestea este inspirată din fapte reale trăite de către scriitoare.

În regia lui Angelina Jolie, filmul spune povestea unei familii din Cambodgia anilor 1970, care este nevoită să își ascundă trecutul de brutalul regim al Khmerilor Roșii. Tatăl personajului principal, micuța Loung, a fost un simplu polițist în timpul fostului regim pro-Occidental. Însă, odată ce conducerea țării este preluată de către Khmerii Roșii, aceștia pornesc o vânătoare brutală, a cărei țintă sunt toți simpatizanții și angajații fostului guvern. În aceste condiții, tatăl personajului principal trebuie să se prefacă că este un simplu muncitor.

Filmul este regizat de către Angelina Jolie

Angelina Jolie a fost la cârma acestui film / FOTO: IMDB
Angelina Jolie a fost la cârma acestui film / FOTO: IMDB

Când forțele noului regim dau de urma familiei tinerei Loung, tatăl acesteia trebuie să încerce să uite tot ce ține de trecutul său, inclusiv faptul că vorbește limba franceză, deși Khmerii Roșii bănuiesc că acesta nu este tocmai ce încearcă să pară. Filmul arată într-o manieră incredibilă, brutalitatea provocată de noul regim, iar familia lui Loung este acum victimă.

Filmul poate fi vizionat oricând pe platforma de streaming Netflix, având o durată de puțin peste 2 ore. Este unul dintre cei mai recomandate drame, atât de către criticii de film, cât și de către publicul obișnuit care l-a văzut. De altfel, pelicula a și câștigat mai multe premii, precum Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină, cât și premiul BAFTA.

image
image
image
image
image
image
alex velea si antonia instragram jpg
banner narcisa suciu png
Chefi la cutite sezonul 12 4 jpg
Beckham netflix jpg
FotoJet (1) jpg
FotoJet jpg