Pavel Bartoș, rănit în timpul Revoluției! Ce i s-a întâmplat, după moartea lui Ceaușescu: „Mi-a țâșnit sângele”

Ceea ce nu multă lume știe despre Pavel Bartoș este faptul că actorul a fost prins în timpul evenimentelor de după moartea lui Nicole Ceaușescu.

Invitat în podcastul lui Mihai Bobonete, Pavel Bartoș a povestit ce s-a întâmplat imediat după moartea lui Nicolae Ceaușescu. Se afla la film atunci când a auzit că liderul comunist a fost împușcat. În mica revoltă izbucnită și în mulțimea de militari și milițieni, actorul a fost rănit. Deși se aștepta să primească acasă ceva compasiune din partea părinților, nu s-a ales decât cu o bătaie zdravănă aplicată de mama lui, care s-a speriat să-l vadă plin de sânge. 

„Eu mă duceam la film, aveam bilet de la ora 2, atunci găseai bilete și era mai ieftin. Și e un platou mare la Miercurea Ciuc și noi auziserăm deja dinainte de seara trecută, ascultam Europa Liberă sub plapumă. Era un sentiment așa ca se întâmpla ceva. Blocul nostru era mai deosebit. Am primit apartamentul ăla pentru că mama era erou al muncii socialiste, de asta am primit apartament. Blocul era plin de armată și miliție și am văzut agitație, dar nu înțelegeam.

Ei aveau cablu ca să prindă afară nemții și toate cele, prindeau totul cu un an de zile mai devreme. Mă uitam și eu pe geam la reclame la ei. Îmi era frică să rașchetez cu cuțitul, numai să nu le pierd semnalul și mă legam așa cu un fir subțire”, a început să povestească Pavel Bartoș, în podcastul lui Mihai Bobonete. 

Citește și - Pavel Bartoș, cele mai sincere dezvăluiri despre prima cucerire. Cu cine s-a iubit, cu mult timp înainte să fie celebru

„Mi-a țâșnit sângele”

Pavel Bartoș a povestit și cum a ajuns să fie rănit, din greșeală, de un steag. Ajuns acasă cu o batistă pusă pe rană, Bartoș a mărturisit, râzând, că mama lui l-a bătut atunci când l-a văzut în starea în care era. De frică, spune el.

„Mă duceam spre cinema, m-am dus mai devreme, era 11-12. Am văzut un trabant pe platou, acolo unde era miliție tot timpul. A venit cu steagul tricolor, spunea: nu mai e, nu mai e! Ziceau că Ceaușescu nu mai e. Ieșeau oamenii din blocuri. Au intrat acolo la Prefectură, au spart geamurile. Au început să arunce cu tot felul de lucruri spre geam. Au aruncat cu cartea aia mare despre Ceaușescu și familia lui.

Un fel de Letopisețul de argint al Țării Românești. Eu eram uimit de calitatea hârtiei. Nu-mi venea să cred ce culori erau! Am deschis cartea aia și am zis s-o iau ca să văd și eu mai bine și când m-am ridicat, mi-a dat unul un steag în gură. M-am ridicat în momentul nepotrivit. Mi-a țâșnit sângele, am verificat dacă mai am toți dinții. De sperietură, în loc să mă duc la spital, mi-a dat cineva o batistă și m-am dus acasă. Mi-a dat mama o bătută. Cred că de frică. Înainte, părinții te băteau de frică. Noi, părinții, ne facem în permanență griji pentru copii, ne dorim să nu pățească ceva”, a mai spus Pavel Bartoș. 

„Băi, deci tu ai fost chiar revoluționar, meritai să fii premiat”, i-a spus și Mihai Bobonete, într-o notă de amuzament. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
banner Cristina Ciobănașu Vlad Gherman png
banner dorel vișan png
netflix 4011345 1280 jpg
Chefi la cutite sezonul 12  Foto Antena 1 jpg
Aris si Alexia Eram jpg
banner Beinur Nuredin jpg
cub alexia eram png
cleopatra stratan edward sanda instagram jpg