Prima semifinală a Eurovision 2022. Ce țări participă și când e rândul României

Prima semifinală Eurovision 2022 are loc marţi seara (10 mai), la Torino, în Italia. 17 ţări vor urca pe scenă, pentru a impresiona publicul concursului şi pentru a obţine un loc în finala care va avea loc sâmbătă, 14 mai.

Prima semifinală Eurosivion 2022 are loc pe 10 mai
Prima semifinală Eurosivion 2022 are loc pe 10 mai

Prima semifinală Eurovision 2022 are loc pe 10 mai

Prima seminifinală Eurovision 2022 se defăşoară pe 10 mai. Show-ul se va defăşura pe Arena Pala Olimpico, din Torino, şi va fi transmis live de TVR, de la ora 22.00. Seminifinala va fi comentată de  Bogdan Stănescu, profesor asociat la Catedra de Engleză a Universităţii din Bucureşti şi doctor în filologie.

Marţi, pot vota doar locuitorii celor 17 ţări care vor urca pe scenă, plus cei dn Franţa şi Italia, două dintre cele cinci state (alături de Germania, Spania şi Marea Britanie, ele sunt cele care plătesc pentru Eurovision) calificate direct în marea finală de pe 14 mai. 

Citeşte şi: Premieră la Eurovision! Un influencer de pe TikTok va reprezenta Marea Britanie

În plus, artiştii care participă la Eurovision au susţinut deja recitaluri pentru juriul de specialitate, iar punctajele acordate de acesta vor fi dezvăluite de abia în finala Eurovision. 

Ce țări participă la această semnifinală

17 ţări se luptă, în prima semifinală Eurovision, pentru un loc în marea finală, care va avea loc sâmbătă, 14 mai. Emoţiile sunt la cote maxime pentru concurenţi, după un drum lung parcus de la selecţiile naţionale, până la Torino. 

Cele 17 state care vor intra primele pe arena din Italia sunt: Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Țărilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croația, Islanda, Grecia.

Ordina în care vor intra cele 17 ţări
Ordina în care vor intra cele 17 ţări

Rusia ar fi trebuit să se regăsească şi ea printre ele, dar a fost descalificată, din cauza războiului început împotriva Ucrainei. 

Trupa Kalush Orchestra
Trupa Kalush Orchestra

De altfel, reprezentanţii Ucrainei, trupa Kalush Orchestra, sunt consideraţi marii favoriţi la câştigarea Eurovision 2022, conform caselor de pariuri. Publicul, impresionat de drama prin care trece poporul ucrainean, ar vrea să îşi declare, astfel, solidaritatea.

Piesa lor, "Stefania", a fost aleasă de juriul naţional după ce câştigătoarea iniţială a fost descalificată, ca urmare a unei vizite în Crimee, peninsulă axetă de Rusia în 2014. 

Când vine rândul României și cu ce melodie participă

Repezentantul României, WRS, va urca pe scena din Arena Pala Olimpico, joi (12 mai). Solistul, care va interpreta piesa "Llamame", va avea numărul 13 în ordinea recitalurilor. Alături de România, în a doua semifinală, vor cânt reprezentanţii următoarelor ţări: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Citeşte şi: Probleme la repetițiile pentru Eurovision. WRS, obligat să-și schimbe coregrafia

Deschiderea Eurovision 2022 a avut loc duminică, 8 mai, ia WRS a povestit că a fost un moment frumos, plin de emoţii. 

„Ceremonia a fost un veritabil tur de forță. Zeci de interviuri, sute de poze cu fanii, o mulțime de prieteni pe care i-am cunoscut în universal Eurovision, nimic nu a lipsit pentru ca acest eveniment să fie unul memorabil. Am început defilarea cu nori și ploaie, dar am terminat sub un soare arzător, o atmosferă de vis care m-a încărcat pozitiv pentru concurs”, a declarat WRS. 

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
buscu 1 1536x1152 jpeg
image png
Maia Morgenstern jpg
Gabriela lucutar instagram jpg
cristi serb chefi la cutite 4 webp
netflix jpg
netflix pixabay png
cub Pepe botez png
image
actualitate.net
image
actualitate.net