Reprezentanta Ucrainei la Eurovision, înlocuită din cauza conflictului cu Rusia

Ultima actualizare:

Ucraina a ales să înlocuiască piesa care va reprezentat ţara la Eurovision 2022, ca urmare a unor discuţii legate de o călătorie întreprinsă de cântăreaţa melodiei, Alina Pash, în Crimeea.

Alina Pash foto: Instagram
Alina Pash foto: Instagram

Delegaţia ucraineană a Eurovision 2022 a anunţat că Alina Pash, care a câştigat selecţia naţională pentru a reprezenta ţara est-europeană la Torino, a fost descalificată. Ea va fi înlocuită de trupa Kalush Orchestra, care s-a plasat pe locul al doilea în concursul national.

Participarea Alinei Pash la Eurovision 2022 a fost anulată din cauza tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina, conform news.ro. Solista de 28 de ani a câştigat, în 12 februarie, concursul ucrainean Vidbir 2022, care ţine loc de selecţie naţională din 2016. Alina Pash a interpretat piesa “Shadows of Forgotten Ancestors” şi ar fi trebuit să cânte pe scena de la Torino, unde va avea loc, în 14 mai, concursul european.

Alina Pash, înlocuită din cauza unei vizite în Crimeea

Cântăreaţa s-a trezit, însă, implicată într-o controversă, după ce s-a aflat că a mers în Crimeea, în 2015. Zona este anexată de Rusia, din 2014. Alina Pash a declarat că a fost în peninsulă pe cale aeriană, ceea ce e interzis străinilor şi ucrainenlilor. Ei trebuie să călătorească în Crimeea doar pe cale terestră şi să nu vină din Rusia, conform legilor impuse de guvernul de la Kiev. Alina a declarat, ulterior, că nu a zburat în Crimeea, ci a mers cu autobuzul, iar vizita a fost una privată, nu pentru un concret, cum s-a spus. Ea a oferit dovezi în acest sens, însă delegaţia Eurovision Ucraina a decis că e mai bine să fie înlocuită. 

„Nu mi-am dorit să intru în acest război virtual. Cel mai important război este cel extern, care are loc din 2014", a declarat Alina Pash, după ce a anunţat că nu va mai participa la Eurovision.

Cine este Alina Pash

Alina Pash este o solistă de 28 de ani, născută într-un sat mic din Munţii Carpaţi, în vestul Ucrainei. Ea a devenit cunoscută după ce a participat la versiunea locală a emisiunii X-Factor. Alina a spus că a aşteptat opt ani pentru a avea şansa de a reprezentat Ucraina la Eurovision. 

Ce piesă trimite Ucraina la Eurovision 2022

Delegaţia ucraineană a anunţat că piesa care s-a clasat pe locul doi la concursul Vidbir 2022 va merge la Torino. Este vorba despre melodia „Stefania”, a trupei Kalaush Orchestra. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
dana budeanu jpg
juriul tcdu webp
netflix pixabay jpg
Telecomanda televizor posturi TV FOTO Unsplash Jonas Leupe jpg
Îndrăgita artistă s-a declarat cucerită de Sri Lanka
Mihaela Bilic jpg
Cântăreața își sărbătorește partenerul de viață în Italia
serban pavlu umbre sezon3 foto adi marineci jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net