Puya, dezvăluiri despre droguri. Cântărețul a descris scene dramatice: „Pur și simplu îți cedează organismul”

Ultima actualizare:

Dragoș Gărdescu, cunoscut după numele de scenă Puya, în vârstă de 44 de ani, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor '90 când a înfiinţat trupa „La Familia” alături de Tudor Sişu, care a fost condamnat, în 2003, la trei ani de închisoare pentru trafic şi consum de droguri de mare risc. Recent, Puya a vorbit deschis despre problema drogurilor, în cadrul podcastului „Fain&Simplu, cu Mihai Morar.

Puya, dezvăluri depre droguri. Cântărețul a descris scene dramatice / Foto: Instagram
Puya, dezvăluri depre droguri. Cântărețul a descris scene dramatice / Foto: Instagram

În luna aprilie a acestui an, cunoscutul rapper de la noi din țară, Puya, a fost prins de polițiști în timp ce conducea drogat, pe o stradă din sectorul 1, din București. În urmă cu 6 zile, invitat în podcastul „Fain&Simplu, cântărețul a vorbit deschis despre problema drogurilor. Crescut în cartierul bucureștean Sălăjan, artistul a fost martor la multe situații în care oamenii, străini sau cunoscuți de-ai săi, au luat calea drogurilor. Mai mult decât atât, fratele lui, Alexandru, s-a stins din viață în urma consumului de substanțe interzise, iar Tudor Sișu, alături de care a înființat trupa „La Familia”, a fost condamnat, în 2003, la trei ani de închisoare pentru trafic şi consum de droguri de mare risc.

Puya: „Din distracție, deveneau dependenți”

„Cel mai răspandit drog era heroina (în cartierul Sălăjan), pentru că devii foarte ușor dependent. Și foarte mulți nu știau ce… Nu văzuseră în viața lor un dependent. Din distracție, deveneau dependenți. La o săptămână, era sevrajul. Te dureau foarte rău oasele, te durea totul. Era tot timpul într-o priză, se duceau să își ia. Chestia asta s-a desfășurat foarte mult timp, până la un moment dat, când cred că, probabil, din cauza unor razii mai mari, au început să ia din dealeri.

Oamenii s-au și prins, văzând ce efecte au asupra oamenilor. Atunci toți încercau să scape. (…) Anii ’90, da. Pur și simplu nu știau ce o să-i aștepte după aceea. Cei care se ocupă cu prevenția ar trebui să intruiască oamenii, să știe (...) La un moment dat, mă duceam la multe înmormântări. Prieteni, oameni de vârsta mea. Sincer să fiu, nu îți venea să crezi. Așa s-a întâmplat. Am fost în decurs de câțiva ani la 5-6 înmormântări de oameni de vârsta mea, cu care am copilărit, care erau din cartier. Pur și simplu îți cedează organismul”, i-a dezvăluit artistul gazdei Mihai Morar.

Fratele său, Alexandru, care muncea la un service auto, a fost una dintre victimele dependenței de substanțe interzise, fiind găsit fără suflare în locuința din Italia, în 2012. Puya a primit vestea tristă, atunci, prin telefon. Întrebat cum a reușit să se țină departe de această lume a substanțelor interzise, artistul a mărturisit că impactul vizual cu persoanele dependente de droguri reprezenta, practic, primul motiv care să îl facă să stea departe.

Puya: „Știi care era sevrajul de la astea? Era direct sinuciderea”

„În primul rând, i-am văzut p-ăștia cum arătau. Arătau rău de tot și să vezi niște oameni care se degradează atât de mult, într-un timp atât de scurt, și care sunt în stare să facă orice pentru chestia aia…. Trăiesc doar pentru treaba asta. Nu are cum să nu te miște. Fratele meu a murit în Italia. Sunt exemple palpabile. Cred că foarte mulți care sunt curioși de domeniul ăsta nu au văzut cum arată niște oameni. Sunt și droguri asociate cu distracția. (...)

Apoi, au apărut legalele și iar au început toate problemele. (…) Alea au fost mai nasoale decât heroina. Știi care era sevrajul de la astea? Era direct sinuciderea. Era o depresie atât de mare, încât aveai cazuri de copii care se aruncau de pe bloc, altul se spânzura în parc, unul își băga foarfeca în gât. Aveau halucinații, vedenii, aproape niște zombie. Toate cazurile astea au fost trecute în acte ca stop cardio-respirator, sinucidere. Iar nu a intrat nimeni pe fir (…)

M-am dus la un concert la Tecuci și, înainte să intru eu, era numai muzică rave. Ceva ce n-ai mai auzit, zici că era din Iad. Erau toți sparți. Era un bal de boboci. DJ-ul avea pe plantane făcute linii și trăgea. Și zic, ce-i cu ăștia? Ce fac cu ei? Mi-am făcut treaba în continuare”, a mai adăugat cântărețul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net