Serghei Mizil, dezvăluiri despre cea mai nouă comedie românească, „Visul”: «Sunt distribuit după faţă: sunt un infractor»

#Exclusiv Click!

Uimeşte la 70 de ani cu un rol în cea mai nouă comedie românească. Serghei Mizil interpretează unul dintre rolurile principale în filmul „Visul” regizat de Cătălin Saizescu. „Personajul meu este un infractor, un interlop care are mulţi ani de pârnaie. Poate sunt distribuit după faţă şi temperament”, a spus Serghei, în exclusivitate pentru Click! Producţia, care rulează de astăzi în toate cinematografele, s-a bucurat de mare succes la public deja, la toate proiecţiile speciale de tip avanpremieră.

Serghei Mizil joacă unul dintre rolurile principale și a fost nevoit să facă si un travesti
Serghei Mizil joacă unul dintre rolurile principale și a fost nevoit să facă si un travesti

Click: Cum este personajul pe care-l interpretezi în „Visul”?

Serghei Mizil: Personajul meu este un infractor, un interlop care are mulţi ani de pârnaie. Nu am avut alte tipuri de roluri până acum, poate sunt distribuit după faţă şi temperament. Glumesc, dar şi când am jucat rolul unui poliţist era unul corupt, care îi trăgea după el pe cei din jur. Revenind la personajul din „Visul”, Fane Măreţ e un personaj complex, cred eu. La un moment dat am ajuns să mă simt mai bine în puşcărie decât în libertate, ca personajul meu, cumva, care la un moment dat îşi dă seama că în puşcărie este cine este şi în afară e un nimeni. Mă amuză mult felul cum m-au îmbrăcat în acest film şi multe alte lucruri, mă bucur că lumea râde în sală cum apar.

Cum a fost perioada filmărilor?

Cunoşteam o parte dintre colegi, m-am ataşat în primele trei secunde de Cătălin Saizescu (regizorul filmului, n.r.) şi de Georgiana Saizescu (care interpretează unul dintre rolurile principale, n.r.), la fel de echipă. Cu unii mă ştiam bine dinainte, ne-am lipit repede, a fost foarte familiar totul. N-a fost un film făcut cu stricteţe, a fost lejeră filmarea, deşi dificilă – mai ales că am filmat la Penitenciarul Rahova, care are un program strict. N-am avut probleme să filmez în închisoare, pentru că am fost destul de des, în vizită, am multe cunoştinţe acolo. Oricum, fiind grupul de aşa natură a trecut repede timpul, cel puţin pentru mine. Şi da, mi-a rămas o replică favorită în minte, „Ce mă, ne luăm de la un nume?”

S-a simțit foarte bine alături de colegii pe pe platouri. FOTOGRAFII: NERV FILM
S-a simțit foarte bine alături de colegii pe pe platouri. FOTOGRAFII: NERV FILM

De ce le-ai spune oamenilor să meargă la cinema să vadă „Visul”?

La noi se promovează mai puţine filme româneşti decât străine şi asta nu mi se pare normal. Filmul „Visul” are de toate – şi din viaţa de afară, şi din viaţa de puşcărie. Mă uit la foarte multe filme româneşti, dar ăsta are mai multă acţiune, e mai trepidant, mai dinamic decât altele. Le-aş spune oamenilor să meargă la filmul „Visul” pentru că este un film care cuprinde mai multe laturi alte vieţii, este inspirat din fapte reale, are şi tragedie, şi comedie, are tot ce trebuie ca să nu te plictisească. Eu zic că va avea succes.

Filmările  au avut loc în 2021 și s-a filmat și la penitenciarul Rahova
Filmările au avut loc în 2021 și s-a filmat și la penitenciarul Rahova

Apropo de titlul filmului, care a fost sau este marele dumneavoastră vis?

Am avut noroc toată viaţa, n-am avut lipsuri, n-am crescut cu vise, am avut o viaţă bună, nu ştiu ce vise să spun că mai am acum la 70 de ani. Mă bucur că am fost cu acest vis, cu filmul „Visul” la festivalul TIFF, şi la Cluj, şi la Oradea, că am văzut filmul şi la Constanţa, şi în Bucureşti, la Rahova, dar şi la mall, şi că voi merge cu el şi prin ţară. Şi sper să vină multă lume să-l vadă.

Adrian Nartea, în rolul unui actor cu fițe de vedetă

Adrian Nartea, într-o scenă cu el din piesa de teatru din film
Adrian Nartea, într-o scenă cu el din piesa de teatru din film

Cunoscut pe micile ecrane pentru rolul din serialul „Vlad” (de la PRO TV), Adrian Nartea poate fi revăzut zilele acestea și la cinema, în filmul „Visul” regizat de Cătălin Saizescu, unde joacă rolul unui actor cu fițe de vedetă. „Bogdan, personajul meu din «Visul», este vedeta, actorul care vine la București ca să ia rolurile celor din provincie. Are o viață socială invidiată de foarte mulți oameni, are succes la femei, arată și foarte bine, este râvnit ca actor și îi place să fie în pielea lui. Este un tip mândru, are tot ce-i trebuie pentru conceptul autohton de vedetă. Nu știu dacă îmi place ceva la el, de cele mai multe ori e bine să fii opusul lui, să fii umil, rezervat, să demonstrezi că ești om. Mă amuză mândria pe care o are, că indiferent cât este de nepregătit – pentru că el se dă pregătit, e genul de om care nu stăpânește ceva și vine cu «o rezolvăm cumva» – mă amuză superficialitatea lui. Am participat la prima și la ultima zi de filmare. În prima zi s-a simțit începutul de proiect, toată lumea era proactivă. În ultima zi s-a simțit nostalgia. Mi-e ciudă că n-am fost și la restul filmărilor, pentru că simt că am ratat «felul principal». Dar m-am bucurat de «desert». Lucrurile erau așezate, am văzut o familie faină, asta mi s-a părut drăguț. Am avut un moment amuzant – un exercițiu de improvizație – aveam puțin text în momentul de pe scenă, dar trebuia să umplem toată povestea, era destul de scurt și trebuia să repetăm mult, așa că am încercat să fac ceva mai mult, a ieșit o construcție drăguță. A fost un mediu cu care nu eram foarte familiar și obișnuit”, a spus Adrian Nartea, pentru Click!

Filmul, inspirat de o poveste reală a unui actor de provincie

La primele  vizionări pentru  marele public, filmul a fost foarte  bine primit
La primele vizionări pentru marele public, filmul a fost foarte bine primit

Serghei Mizil interpretează în acest film regizat de Cătălin Saizescu unul dintre rolurile principale, este Fane Măreţ, liderul informal al închisorii din poveste. Producţia este bazată pe întâmplări reale şi a fost filmat în 2021 atât într-un penitenciar, cât şi la Teatrul Odeon. „Visul” spune povestea unui actor din provincie (interpretat de Vlad Logigan), nefericit şi deseori umilit în carieră, care merge într-o închisoare ca să monteze un spectacol cu deţinuţi, pentru festivalul „Descătuşare prin cultură”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
banner Adriana Bahmuțeanu png
banner Ozana Barabancea png
bogdan dumitrascu romanii au talent 2015 jpeg
ch,jkj jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net