Adrian Diaconu a câştigat şi el în seara românilor. L-a învins pe Omar Sheika

simeon stalpnicul png

Pugilistul român l-a învins la puncte pe americanul Omar Sheika, într-un meci desfăşurat pe parcursul a zece reprize, la categoria semigrea, şi disputat la Centre Bell din Montreal, într-o gală în care Lucian Bute şi-a apărat cu succes titlul mondial IBF pentru a şasea oară.

El a câştigat prin decizia unanimă a arbitrilor-judecători: 98-91, 97-92 şi 98-92, notează Mediafax.

Diaconu, cu 26 de victorii la profesionişti, 15 prin KO şi două înfrângeri, declarase înainte de acest meci că în cazul unui eşec se va retrage din activitate.

simeon stalpnicul png

Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea în 22 iulie 2008, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rînduri să boxeze cu românul.

Diaconu trebuia să-şi apere pentru prima oară centura în faţa challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, într-o gală programată la Bucureşti, dar care a fost amânată din cauza unei accidentări la mâna dreaptă a pugilistului român.

Diaconu a câştigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, după ce l-a învins, în 19 aprilie 2008, la puncte, pe americanul Chris Henry, într-un meci disputat la Sala Ioan Kunst Ghermănescu din Bucureşti.

Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor WBC, să îşi pună în joc centura în faţa românului.

La 20 iunie 2009, pugilistul român Adrian Diaconu nu a reuşit să-şi păstreze centura WBC la categoria semigrea, după ce a fost învins la puncte de Jean Pascal, într-un meci disputat la tot la Centre Bell din Montreal.

Diaconu a fost învins de canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO şi o înfrîngere), în vârstă de 26 ani, care era atunci deţinător al centurii WBO Intercontinental, într-un meci disputat pe parcursul a 12 reprize.

În decembrie 2009, Diaconu a pierdut, la puncte meciul revanşă pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, susţinut în compania deţinătorului centurii, canadianul Jean Pascal. Pascal a fost declarat câştigător la puncte, în urma deciziei celor trei arbitri-judecători, după meciul desfăşurat pe durata a 12 reprize, tot la Centre Bell din Montreal.

cub bia khalifa fulgy png
oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
cub valentina pelinel png
narcisa suciu si Daria jpg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg