Câți bani câștigă cea mai rapidă femeie din România. Suma este neașteptat de mică: „Sper să nu fie nevoie să-mi iau un job”

Ultima actualizare:

Maria Mihalache, în vârstă de 21 de ani, este o atletă remarcabilă, multiplă campioană națională la atletism, cu peste 150 de medalii câștigate la competiții interne și internaționale.

Maria Mihalache are 21 de ani și peste 150 de medalii în palmares / foto: arhiva personala
Maria Mihalache are 21 de ani și peste 150 de medalii în palmares / foto: arhiva personala

Cu toate acestea, ea dezvăluie dificultățile financiare cu care se confruntă în sportul de performanță, comparând situația ei cu cea a altor sportivi din discipline mai bine remunerate. Într-un interviu pentru GSP.ro, Maria explică provocările cu care se confruntă atleții din România.

„Nu e ca la sporturile de echipă, unde un jucător, poate mai puțin valoros decât noi, câștigă 10.000-14.000 de euro. Noi primim doar 2.500-3.000 de lei, uneori poate 4.000 de lei.

Cu acești bani, trebuie să acoperim costurile vieții de zi cu zi: chirie, întreținere, care devin din ce în ce mai scumpe. Iar costurile pentru refacerea fizică sunt și ele considerabile.

Masajele, care sunt esențiale pentru recuperare, ajung la 200-250 de lei fiecare, iar dacă trebuie să faci două pe săptămână, costurile se ridică rapid. Asta ne pune într-o situație dificilă”, a explicat Maria.

Campion național, nevoit să-și ia al doilea job

Ea își amintește un coleg de la săritura în înălțime, campion național, care a fost nevoit să-și ia un al doilea loc de muncă pentru a putea supraviețui. „Nu ar trebui să fim puși în situația de a avea un job secundar, pentru că asta afectează inevitabil performanța în sport. Sper să nu ajung niciodată să renunț la visul meu din cauza banilor."

Maria a trecut prin momente de cumpănă în cariera ei, unul dintre cele mai dramatice fiind după succesul de la Grand Prix-ul din Ierusalim. După ce a trecut linia de sosire, a suferit o comoție cerebrală.

„Am câștigat cursa, am trecut linia de finiș, dar simțeam că urmează ceva rău. Nu pot explica de ce, dar simțeam că voi cădea.

Am continuat prin inerție, însă pe ultimii metri, din cauza oboselii, am călcat greșit și am căzut.

M-am lovit cu capul de tartan și am făcut comoție cerebrală. Nu-mi amintesc aproape nimic din acele momente, doar ce am văzut ulterior pe filmări. M-am trezit la spital, fără să știu că am câștigat cursa.”

Cu reușeste campiona României să treacă peste greutăți

În pofida acestor dificultăți, Maria continuă să fie una dintre cele mai promițătoare atlete ale României. În 2024, ea este cea mai rapidă româncă, fiind dublă campioană balcanică la 100 și 200 de metri, finalistă la Campionatul European de Juniori și locul 9 la Campionatul Mondial de Juniori din 2021.

„Sunt identificată drept a noua cea mai rapidă fată din lume. A fost un moment important pentru mine, un pas înainte. De aici vreau să cresc și să fiu catalogată cât mai sus. Nu pot spune că voi fi cea mai rapidă din lume, dar acesta este visul meu", a mărturisit ea.

Pe lângă performanțele sportive, Maria este și studentă la Facultatea de Sport și are o pasiune pentru modă, participând la câteva prezentări de modă pe podium. Cu o atitudine pozitivă și determinare, ea speră să continue să își îndeplinească visurile, atât pe pista de atletism, cât și în viața personală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
vedete modeste colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
FC Barcelona Bayern Munchen (EPA) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Bronny James si LeBron James (Getty Images) jpg
FCSB (Sportpictures) jpg
Real Madrid Borussia Dortmund (EPA) jpg
Neymar (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net