Celebra tenismenă Margaret Court, plină de venin la adresa Serenei Williams

Ultima actualizare:

Fosta jucătoare de tenis Margaret Court, (80 de ani), a criticat-o dur pe Serena Williams, după ultimul meci al americancei, la US Open 2022. Court nu și-a cenzurat deloc opiniile și i-a adresat celebrei tenismene un mesaj vehement. 

image

Serena Williams și-a încheiat cariera sportivă cu o înfrângere, în cadrul US Open 2022, unde a fost eliminată, după ce a pierdut în turul trei, în fața australiencei Ajla Tomljanović (46 WTA). Visul tenismenei americane a fost acela de a egala recordul lui Margaret Court, în clasamentul câștigătoarelor de Grand Slam. Margaret Court are 24 de competiții cucerite, însă doar 11 dintre trofeele sale au venit în era Open, a tenisului profesionist, în timp ce celelalte 13 au fost cucerite înainte de 1968. 

Citește și: Serena Williams și-a încheiat cariera în lacrimi, eliminată în turul 3 US Open

După ultimul meci al Serenei Williams, Margaret a oferit un interviu în care s-a declarat revoltată de faptul că mass-media a ignorat-o, din cauză că acum, la 80 de ani, este predicatoare într-o biserică și este împotriva căsătoriilor gay.

Vezi și: Serena Williams, în turul doi US Open, cu 30.000 de spectatori. Ce a spus la ceremonia de retragere

 „Sunt ignorată pentru că sunt predicatoare și pentru că am fost mereu împotriva căsătoriilor între persoanele de același sex. Mi-am exprimat părerile și am fost atacată vehement pentru ele. Dar convingerea mea e că trebuie să avem libertatea de exprimare. Eu respect toată lumea și, la biserică, sunt predicatoare pentru toți, indiferent de convingerile lor“, a menționat Margaret, potrivit Adevarul.ro. 

Interesant și: Serena Williams se retrage din tenis

«Serena, după ce a născut, n-a mai cucerit niciun trofeu major»

În ceea ce o privește e Serena Williams, Margaret Court nu a ezitat să-și manifeste aprecierea față de sportiva americancă cu mențiunea că, Williams nu și-a exprimat niciodată admirația. 

„În primul rând, ea a jucat 7 ani mai mult decât mine. Eu m-am retras definitiv la 34 de ani. Și avusesem înainte o retragere de doi ani, pe când aveam 25 de ani, crezând că nu mă voi întoarce niciodată pe teren. M-am căsătorit, am făcut un copil, după care am revenit în tenis și am avut un an excelent, câștigând 24 din cele 25 de turnee la care am participat. Apoi, eu m-am întors pe teren și după nașterea celui de-al doilea copil! După prima naștere, am câștigat trei trofee de Grand Slam. Serena, după ce a născut-o pe Olympia, n-a mai cucerit niciun trofeu major“, a menționat Margaret Court. 

Margaret Court a criticat și maniera în care Serena Williams și-a tratat adversara, după sfârșitul meciului. 

„A fost urât că n-a vorbit mai mult despre adversara ei în discursul ei de retragere. Noi am fost învățați să fim niște exemple de urmat pentru tineri prin comportamentul nostru. Am fost învățați să ne respectăm adversarele. Pe vremea mea, învățai din înfrângeri și exista respect reciproc între noi, în circuit“, a mai adăugat Court. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net