Clipe grele pentru Ana Maria Brânză după ce s-a lăsat de scrimă. A recunoscut totul: „Am avut momente de depresie!

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Campioană olimpică la scrimă, Ana Maria Brânză (38 de ani) s-a retras din activitate în anul 2021, după ce a obținut medalia de argint la „Cupa Mondială de spadă” în Dubai, Emiratele Arabe Unite. A recunoscut că viața ei nu a fost deloc ușoară, după ce a renunțat la activitatea sportivă.

Ana Maria Brânză activează și acum tot în sport, însă pe partea administrativă. Aceasta a intrat în echipa Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Din păcate, tranziția de la marea performanță, la viața de familie a venit la pachet cu stări de anxietate și chiar depresie.

Marea campioană a avut nevoie și de consiliere psihologică, pentru a putea depăși momentele dificile, cauzate de retragerea din lumea sportului, unde a cunoscut marea performanță.

Ana Maria Brânză: „Am apelat la psiholog! Nu e o rușine!“

Perioada de tranzitie după ce-ți închei cariera sportivă nu este printre cele mai roz. Sunt momente în care ți-e greu, în care nu înțelegi care îți este obiectivul. Ai fost obișnuit întrega viață să muncești pentru un obiectiv imediat. Chiar dacă îl implineai sau nu, greșeai, apoi reparai.

În viața de după sport, nu se mai întâmplă asta. Te trezești într-o dimineață în care nu mai ai acel obiectiv și nu știi cum să-ți contorizezi munca. Apare anxietatea în primă fază și așa mai departe. Ai nevoie de sprijin, ai nevoie de oameni în jurul tău, pentru că riști să ajungi pe marginea prăpastiei, numită depresie.

Tranziția aceasta nu e deloc ușoară. Practic, ai tot ce-ți dorești, dar tu te simți pe zi ce trece mai gol. Ai o casă, ai o familie, ai tot ce ți-ai putea dori, dar tu, totuși, te simți atât de gol.

Eu am avut nevoie de consilier, de un psiholog în această perioadă, pentru că mi-am dat seama că nu mă pot ajuta singură. Am avut nevoie de oameni calificați, care să-mi ofere acest sprijin. Și nu, nu este o rușine, pentru că și noi, sportivii, suntem predispuși la astfel de afecțiuni. Familia e prima acolo lângă tine să te ajute, dar de multe ori, nici cu ei nu mai găsești căile de comunicare. Ajutorul specializat este cel mai bun”, a declarat marea campioană la spadă, în exclusivitate pentru Click!

Ana Maria Brânză, retragere cu lacrimi în ochi!

Ana Maria Popescu (fostă Ana Maria Brânză) și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă în 2021, la scurt timp după ce a fost desemnată, pentru a cincea oară, cea mai bună spadasină a lumii.

De-a lungul carierei sale, Ana Maria a obținut 13 medalii de aur, 10 de argint şi 10 de bronz la scrimă. În momentul în care și-a anunțat retragerea din carieră, a avut lacrimi în ochi.

Peste 20 de ani petrecuţi în sala de scrimă… A fost ultima competiţie (n.r. Cupa Mondială) pentru mine. Credeam că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc. E momentul.

Acest moment a venit, ştiu treaba asta, nu mai am motivaţie să merg mai departe. Totul doare prea tare. Cred că e momentul să încep o nouă viață sau să am o viață în afara sălii de scrimă. Cu siguranță în sală voi reveni, dar nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiție oficială. E greu”, a spus, în acel moment, Ana Maria Popescu.

Fosta mare sportivă s-a căsătorit în data de 15 august 2015 cu poloistul Pavel Popescu, component al Clubului Sportiv Steaua București.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net