Argint pentru ”Brânzici”. Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la etapa de Cupă Mondială din Dubai

Ultima actualizare:

    Ana Maria a încheiat anul cu o nouă clasare pe podiumFoto: Facebook / Ana Maria Popescu
Ana Maria a încheiat anul cu o nouă clasare pe podiumFoto: Facebook / Ana Maria Popescu

Desemnată recent cea mai valoroasă spadasină din lume în 2021, de Federația Internațională de Scrimă (FIE), stelista a încheiat anul cu o nouă clasare pe podium. Ea s-a aflat în Emiratele Arabe Unite alături de soțul său, poloistul Pavel Popescu.

În concursul găzduit de Dubai, Ana Maria a trecut de faza grupelor cu cinci victorii în tot atâtea meciuri disputate, iar pe tabloul principal a intrat direct în sferturile de finală. Acolo a depăşit această fază printr-o victorie cu 15-5 la o reprezentantă a gazdelor, Zainab Al Hosany, pentru ca în semifinale să o învingă cu același rezultat pe Alanoud Al Saady (EAU). În finală, stelista a reîntâlnit-o pe estona Katrina Lehis, cea pe care o învinsese anul acesta, la Tokyo, în semifinalele olimpice. De această dată, victoria i-a revenit Katrinei, care s-a impus la limită, cu 15-14.

Înaintea finalei, Ana Maria a postat următorul mesaj: ”Încă nu ştiu de cine să fiu mândră... De mine că mi-a ieşit acțiunea, ori de domn Popescu că a surprins momentul. De restul... mi-a dat doar sfaturi bune la concurs... <<încearcă să dai mai puțin pe lângă ca să nu oboseşti>> (zâmbet) <<lungă şi p'a doua>> (râs cu lacrimi) sau <<spune repede Tatăl nostru şi cu Dumnezeu înainte>> (ultima e tactica furată de la domnul Mustață”. 

În săptămâna petrecută în Dubai, Ana Maria Popescu Brânză s-a antrenat și a concurat, dar a avut timp și pentru a vizita acele locuri. Alături de soțul ei, poloistul Pavel Popescu, ea a fost la Dubai Expo 2020. ”M-am bucurat ca de Ziua Națională să văd un strop de românesc”, a scris stelista în postarea de pe Facebook. Apoi, ea a profitat de o altă zi liberă pentru a merge la Dubai Miracle Garden. ”Doar ca să ne convingem că oamenii aceştia cresc miliarde de flori în mijlocul deşertului în timp ce la noi în casă leşină aproape orice plantă. Am zis "aproape"... Aloe vera este încă în picioare. (...) P.S. Mi-a zis domn Popescu că de acum înainte, când mai vreau flori, o să-mi pună prin casă postere de la Miracle Garden. Sunteți pupați”. După competiție, Ana Maria și Pavel au fost în deșert să-și facă ”poza clișeu din Safari”.

Andrei Burghelea a pierdut în „optimi”

În competiția masculină de spadă, stelistul Andrei Burghelea s-a calificat în ”16”-imile de finală, unde l-a întrecut (15-12) pe Saif Ahmed (EAU). Acesta a fost eliminat în ”optimi” de către kazahul Elmir Alimzhanov, care s-a impus cu 15-9. La finalul Open-ului din Dubai, Andrei s-a clasat pe locul 14.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net