Ana Maria Popescu Brânză nu a decis încă dacă va lucra la COSR

Ultima actualizare:

Multiplă medaliată olimpică, mondială și europeană la scrimă, Ana Maria Popescu (37 de ani) a participat, cu ocazia Zilei Naţionale a Cititului, la un atelier de lectură alături de copii, organizat de Asociaţia CONIL din București. Spadasina le-a citit micuților din cartea "En Garde! Fetiţa cu masca tricoloră" pe care a lansat-o în 2018 și le-a acordat autografe.

Ana Maria Popescu Brânză este campioană și vicecampioană olimpică (FOTO: EPA)
Ana Maria Popescu Brânză este campioană și vicecampioană olimpică (FOTO: EPA)

Ana Maria le-a citit copiilor primele două capitole din lucrarea sa. Iar apoi, între două „reprize” de autografe, ea s-a declarat bucuroasă de faptul că în ultima perioadă întâlneşte din ce în ce mai mulţi copii care practică scrima. "Copiii sunt plini de entuziasm, de bucurie... Și mă bucur că am văzut câţi fac sport şi chiar scrimă. În ultimul timp, am vizitat destul de multe şcoli şi în fiecare am găsit cel puţin un copil care face scrimă. Un lucru mare pentru noi. Mă bucur că aceşti copii practică sport. Nici nu contează dacă la nivel de performanţă sau de iniţiere. E un semn bun. Părinţii au înţeles că aceşti copii au nevoie de sport. Rămâne sarcina noastră mai departe cum îi ducem spre marea performanţă", a precizat Ana Maria Popescu Brânză.

Fosta scrimeră s-a bucurat, de asemenea, pentru faptul că micuților le place să citească. Și că a putut participa la atelierul organizat de CONIL. "Eu sunt o iubitoare de poveşti şi mă bucur că prin astfel de evenimente pot să ajung la copii. Iar lucrul cel mai important este că mai avem dascăli care se interesează şi de activităţi extra pentru copiii lor, mai departe de ce au de predat la oră. Trebuie să recunosc, când era obligatoriu la şcoală, cititul nu reprezenta o plăcere. Dar pentru mine cititul înseamnă o evadare. Toţi avem nevoie de astfel de evadări", a afirmat stelista.

Ana Maria Popescu Brânză s-a simțit perfect în mijlocul copiilor (FOTO: Marian Burlacu)
Ana Maria Popescu Brânză s-a simțit perfect în mijlocul copiilor (FOTO: Marian Burlacu)

Ana Maria Popescu se bucură că micuții au primit bine povestea Brânzicăi

Întrebată dacă a reuşit să îi facă pe copii să iubească scrima prin cartea sa, Ana Maria Popescu Brânză a răspuns: "Nu ştiu, dar mă bucur că povestea Brânzicăi a fost foarte bine primită. Şi acum, la patru ani de la lansare, încă se mai vorbeşte despre povestea Brânzicăi. Nu ştiu dacă ei au fost atraşi de scrimă, dar sper ca într-un fel să-i fi atins povestea în sine, a ideii de performanţă care nu este de fiecare dată roz cu unicorn şi vată pe băţ. Dar atât timp cât îţi doreşti foarte mult şi munceşti poţi să ajungi acolo unde îţi doreşti". 

Ana Maria Popescu Brânză le citește copiilor (FOTO: Marian Burlacu)
Ana Maria Popescu Brânză le citește copiilor (FOTO: Marian Burlacu)

Ana Maria Popescu analizează încă propunerea lui Mihai Covaliu

Vicecampioană olimpică la Tokyo, la individual, Ana-Maria Popescu a declarat că se gândeşte încă la propunerea preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, de a se alătura echipei COSR. "M-am mai gândit şi îmi fac în continuare calcule. Mai am puţin de respirat până o să dau şi marea veste. Ce o să facă Ana-Maria Brânză. Momentan a încercat să se întoarcă în sala de scrimă pentru câteva asalturi cu colegele... Și nu vreţi să ştiţi prin ce dureri am trecut... Dar a fost OK", a precizat fosta spadasină.

Retrasă din activitate toamna trecută, Ana Maria Popescu Brânză nu a oferit un termen, dar a precizat că în perioada următoare va decide ce va face în continuare.

Brânză a scris o carte pentru copii între 8 și 12 ani

În septembrie 2018, Ana Maria Popescu Brânză a lansat cartea ”En garde! Fetița cu mască tricoloră” pentru copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. "Ideea a fost a mea. Nici măcar nu pot să mi-o asum cu totul pentru că ori de câte ori scriam o poveste de la competiții sau din viața de zi cu zi majoritatea urmăritorilor mei de pe Facebook mă întreba: când scriu o carte... Am zis că poate chiar ar fi momentul. Și scrima am început-o pas cu pas și mi se părea prematur să-mi scriu memoriile încă din timpul activității sportive. Astfel că am zis să încep cu clasa întâi, cu bastonașe, cu liniuțe. Tocmai de aici a pornit ideea unei o cărți pentru copii. Provocarea cea mai mare a fost să vorbesc pe limba lor", a declarat Ana Maria atunci. La întâlnirea cu copii, de zilele trecute, campioana și-a amintit de faptul că în copilăria sa primea câte o ciocolată de la domnul antrenor. ”Acea ciocolată se numea Scufița Roșie și nu mai există acum”...

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net