Echipa națională de handbal, blocată pe aeroport. Ce s-a întâmplat cu „tricolorii”

Echipa naţională a României de handbal masculin s-a confruntat cu o situație neprevăzută, miercuri, fiind blocată în Germania, unde aeroportul din Frankfurt şi-a suspendat activitatea, din cauza condiţiilor meteo. Inițial, sosirea delegației țării noastre era preconizată pentru miercuri, ora 14.40. 

Naționala de handbal, blocată pe aeroportul din Frankfurt (FOTO: Facebook)
Naționala de handbal, blocată pe aeroportul din Frankfurt (FOTO: Facebook)

În cursul zilei de miercuri, însă, Federația Română de Handbal a anunțat că zborul de întoarcere în București se amână temporar ca, ulterior, să se decidă chiar anularea lui, din cauza ploii înghețate - un fenomen meteorologic rar întâlnit, în care, picăturile de ploaie suprarăcite îngheață instantaneu la atingerea solului sau obiectelor cu temperaturi negative de la sol. Inițial îmbarcată, echipa națională a părăsit avionul și s-a retras către terminalul aeroportului.

Înfrângeri pe linie la Campionatul European din Germania

În plan sportiv, „tricolorii” și-au încheiat parcursul la Campionatul European, disputat în Germania, unde au fost învinși în cele trei partide disputate în grupa lor: 21-34 cu Austria, 24-36 cu Spania şi 25-31 cu Croaţia.
„Campionatul European este un cadou pentru noi, România este aici după 28 de ani, avem intenția de a juca un handbal bun, însă trebuie să fim realiști. Noi știm unde suntem ca valoare, cred că meciurile de pregătire cu Franța și Muntenegru au arătat unde suntem și la EURO trebuie să arătam ca o echipă. Handbalul este un sport colectiv și, dacă un jucător nu dă 100%, îl vom schimba. România, din păcate, nu are jucători care să facă diferența și din acest motiv cred că suntem mai puternici ca grup”, declara selecționerul Xavi Pascual.
Pe de altă parte, fost component al echipei naționale de handbal masculin, Vasile Stângă, a fost mai „incisiv”, potrivit DigiSport: „Nu am ce concluzie să trag. Știam că mergem cu șansa a patra. Eu mă așteptam să joace un handbal de calitate... Am jucat un handbal fără faza a doua și contraatac. Au fost foarte multe greșeli în apărare și atac. A fost un EURO foarte slab! Nu am mai fost de mult în elita handbalului și trebuia să demonstrăm ceva... Trebuia să arătăm să jucăm handbal modern. Suntem pregătiți foarte slab. Rezistăm o repriză, iar în a doua am luat bătaie. Cam asta e. E o experiență și pentru ei. Croații ne-au bătut fără să se forțeze. Ne-au dat goluri foarte ușoare”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net