Începe misiunea româncelor la US Open: care e programul conaționalelor noastre

Ultimul turneu de Grand Slam al anului stă să înceapă, calificările debutând deja, marți, la New York. România are patru jucătoare și un tenismen în runda preliminariilor de la ediția din 2023, care va dura până pe 10 septembrie.

Gabriela Ruse, printre româncele angrenate în calificările US Open (FOTO: Getty Images)
Gabriela Ruse, printre româncele angrenate în calificările US Open (FOTO: Getty Images)

Astfel, la start se aliniază Jaqueline Cristian (100 WTA), Gabriela Ruse (166 WTA), Irina Bara (215 WTA) și Miriam Bulgaru (214 WTA), respectiv Nicholas David Ionel (221 ATP). Cea care „va sparge gheața” este Gabriela Ruse, care o va înfrunta pe franțuzoaica Kristina Mladenovic (185 WTA), nu mai devreme de 21.30. Apoi, Jaqueline Cristian își va măsura forțele cu bielorusei Irina Shymanovich (162 WTA), după ora 23.00, ca în final Miriam Bulgaru să se dueleze cu indianca Ankita Raina (182 WTA), nu înainte de ora 01.00. Ulterior, miercuri seară, vor intra în competiție Irina Bara (215 WTA) împotriva nemțoaicei Noha Akugue (144 WTA), dar și Nicholas David Ionel contra australianului Marc Polmans (175 ATP).
Totodată, România are și patru sportive acceptate direct pe tabloul principal de la US Open: Sorana Cîrstea (30 WTA), Irina Begu (40 WTA), Ana Bogdan (59 WTA) și Patricia Țig (65 WTA). La dublu, vor evolua Irina Begu (alături de ucraineanca Anhelina Kalinina), Gabriela Ruse (și ucraineanca Marta Kostyuk), Monica Niculescu (împreună cu sportiva din Chile Alexa Guarachi) și Victor Cornea (care va face pereche cu sârbul Nikola Ćaćić).

Simona Halep ratează și US Open

Printre sportivele angrenate la US Open nu se regăsește, din păcate, Simona Halep - mai mult, românca este pe punctul de a ieși definitiv din clasamentul WTA, dat fiind faptul că ediția din 2022 a turneului a fost ultima competiție în care a jucat. Între timp, constănțeanca nu mai are altceva de făcut, decât să aștepte verdictul celor de la Sport Resolutions, fiind suspendată provizoriu de un an și lăsată să-și prezinte punctul de vedere în acuzațiile de dopaj abia în luna iunie. Dacă inițial se zvonea că ar exista șanse să evolueze la US Open pe baza unui wild-card, între timp a expirat această variantă. Mai mult, americanii anticipează o pedeapsă de doi ani de suspendare pentru românca, deși verdictul ar putea fi atacat de sportivă la TAS. „Halep se chinuie, de la ediția de anul trecut a US Open, să își demonstreze nevinovăția. De atunci, ea a ieșit din primele 1.000 de jucătoare ale lumii și va rămâne în afara clasamentului mondial. După ce a primit o a doua acuzație de dopaj în mai, ea a lovit, atunci, în ITIA pentru că i-a ucis reputația. Audierile au avut loc la Londra, recent, dar verdictul a tot fost amânat. A fost luată în discuție o potențială pedeapsă de doi ani, care va fi apoi atacată la TAS. Asta înseamnă un proces îndelungat pentru Simona Halep”, arată publicația TennisUpToDate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net