La ce facultate s-a înscris David Popovici. Nu are nicio legătură cu înotul și a uimit pe toată lumea

Unul dintre cei mai valoroși sportivi ai României din prezent, David Popovici, a făcut, de curând, un anunț pe care, cel mai probabil, mulți dintre fanii lui îl așteptau.

David Popovici a intrat la Facultatea de Psihologie / foto: Getty
David Popovici a intrat la Facultatea de Psihologie / foto: Getty

David Popovici, multiplul campion european și mondial de juniori și de seniori la natație, a ales să studieze la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, din cadrul Universității din București.

„Oficial, din toamnă voi fi student la Universitatea din București. Am ales Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) a Universității din București pentru că simt că am o înclinație spre acest domeniu și pentru că știu că cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia și prietenii aproape.

Ne vedem, din toamnă, în campusul Universității din București din Panduri”, a anunțat marți, pe Facebook, David Popovici.

Este convins că a făcut alegerea potrivită

Deși mulți se așteptau să aleagă o facultate care are legătură cu sportul, David Popovici a surprins pe toată lumea. Campionul este convins că a făcut alegerea potrivită și este bucuros că, în paralel cu activitatea academică, va beneficia de sprijin pentru a face performanță în lumea sportului.

„Sunt sigur că am făcut alegerea potrivită și sunt bucuros că, în paralel cu activitatea academică, voi beneficia de sprijin în atingerea de noi performanțe în domeniul care mi-a adus cele mai frumoase realizări, înotul.

Îmi doresc ca cei trei ani de facultate la FPSE să mă surprindă prin diversitatea cunoștințelor dobândite la UB, prin modul în care profesorii vor aborda domeniul de care sunt pasionat și, poate cel mai important lucru, îmi doresc să cunosc oameni cu care să creez legături cât mai puternice, de calitate”, a mai adăugat înotătorul, potrivit sursei menționate mai sus, potrivit mediafax. 

Ce note a luat David Popovici la Bac

Absolvent al Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Bucureşti, David a susţinut sesiunea specială a Bac-ului la Vălenii de Munte, alături de ceilalţi performeri de vârsta lui care au competiţii în perioada tradiţională a acestui examen.

Aşa cum a recunoscut într-un interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor”, el a trecut cu brio de această încercare, cu o notă care, așa cum a spus chair el, reflectă cunoştinţele: 8,65. 

„Consider că rezultatul pe care l-am avut reflectă perfect timpul acordat învăţatului. E o medie muncită! A fost dificil, dar m-am străduit să le pun în balanţă şi am reuşit să încerc să nu las deoparte învăţatul pentru a mă concentra pe înot şi nici viceversa pentru că şi în viaţă în general nu e bine să te concentrezi doar pe un anumit lucru prea tare. Mi-a făcut plăcere să învăţ. Având atât de multe antrenamente, nu sunt cel mai obişnuit cu cititul, cu învăţatul şi reţinutul şi mi-a plăcut.

Sunt foarte mulţumit de rezultat şi mai ales uşurat. Pentru că pe măsură ce se apropia Bacalaureatul, am început să învăţ din ce în ce mai mult, să mă şi stresez din ce în ce mai mult, cum sunt sigur că au făcut toţi care au dat examenul acesta”, a declarat sportivul pentru sursa citată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net