Mama Kim uimeşte planeta!

Ultima actualizare:
Fiica ei Jada s-a jucat  cu trofeul în vestiar
Fiica ei Jada s-a jucat cu trofeul în vestiar

Belgianca Kim Clijsters (27 de ani) a câştigat în premieră titlul la Australian Open. Este al treilea trofeu de Mare Şlem după revenirea ei fabuloasă în circuit din 2009.

REVENIRE. Povestea întoarcerii lui Kim Clijsters în tenisul de mare performanţă pare să fie un subiect bun de un best-seller. În 2007, belgianca îşi anunţa retragerea din circuit, iar în februarie 2008 o năştea pe Jada Ellie.

Decesul tatălui ei, în ianuarie 2009 (fostul mare fotbalist Leo Clijsters) avea însă să-i schimbe viziunea despre viaţă şi sport. Dacă înainte de retragere, Kim avea un singur titlu de Mare Şlem, ea a ajuns acum la cota 4 (US Open 2005, 2009 şi 2010; Australian Open 2011) graţie victoriei cu 3-6, 6-3, 6-3 din finala turneului de la Antipozi în faţa chinezoaicei Na Li.

Clisjters va primi 2,18 milioane de dolari pentru acest succes şi va urca pe locul doi în clasamentul WTA începând de mâine.

FANI. Logodită în trecut cu tenismenul australian Lleyton Hewitt, Clijsters a fost susţinută frenetic de peste 10.000 de suporteri-gazdă. "Acum mă puteţi considera cu adevărat o australiancă!", a glumit Kim după meciul cu Na Li.


    Fiica ei Jada s-a jucat  cu trofeul în vestiar
Fiica ei Jada s-a jucat cu trofeul în vestiar

RECORD. Finala feminină de la Australian Open ar putea deveni cel mai urmărit meci din istoria tenisului feminin conform specialiştilor de la CNN, care estimează că 300 milioane de chinezi au stat cu ochii aţintiţi în faţa micilor ecrane.

DENTIST. Kim a dezvăluit jurnaliştilor că îi este datoare şi unui stomatolog australian pentru acest succes. "Când am aterizat pe aeroport în Australia mâncam orez şi mi-a picat o bucată din dinte. Noroc cu un dentist care a rezolvat repede problema şi am putut juca la turneu. Îi mulţumesc, deşi i-am uitat numele".

VIS. Clijsters a declarat că se va retrage din sportul-alb după JO de la Londra din 2012, unde speră să obţină medalia de aur pentru ţara sa. Până acum, Kim nu a jucat niciodată la Olimpiadă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net