O nouă lovitură pentru Simona Halep. Nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris

Simona Halep, fostul număr unu mondial în tenisul feminin, traversează o perioadă dificilă în cariera sa. După suspendarea pentru dopaj, care a afectat serios poziția sa în clasamentele internaționale, Halep primește o nouă lovitură: nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an. Acest eveniment sportiv major, programat să se desfășoare în intervalul 26 iulie - 11 august 2024 în capitala Franței, era considerat de mulți ultima șansă a Simonei de a concura la o Olimpiadă.

Simona Halep. Foto: EPA.
Simona Halep. Foto: EPA.

Simona Halep nu va participa la Olimpiadă

Federația Română de Tenis (FRT) a anunțat că Simona Halep nu a îndeplinit criteriile necesare pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. În ciuda eforturilor depuse de FRT și de echipa Simonei pentru a obține un wildcard, locul pe care îl ocupă în prezent în clasamentul mondial nu a permis acceptarea ei în competiție.

Potrivit unui comunicat oficial al FRT, deși Federația Internațională de Tenis (ITF) a făcut o excepție în cazul Simonei în ceea ce privește prezența în Billie Jean King Cup și i-a dat verde pentru Olimpiadă, ea nu a putut participa din cauza clasamentului mondial:

Deși ITF a făcut excepție în cazul Simonei în ceea ce privește prezența în Billie Jean King Cup și i-a dat verde pentru Olimpiadă, Simona Halep nu va putea participa la Jocurile Olimpice din cauza locului ocupat în clasament. În urmă cu câteva zile, ITF a anunțat jucătoarele eligibile pentru Jocurile Olimpice, iar Simona nu se afla printre ele. Simona nu a beneficiat de clasamentul protejat, locul 10, pe care îl ocupa înainte să fie suspendată", a transmis Federația Română de Tenis.

Federația a depus documentația necesară pentru obținerea unui wildcard

Directorul general al FRT, Gabriel Moraru, a precizat că Federația a depus documentația necesară pentru obținerea unui wildcard atât pentru Simona Halep, cât și pentru Irina Begu. Din păcate, aceste eforturi nu au dat roade în cazul Simonei:

Luni (n.r. 15 aprilie) am depus dosarul. Formularul respectiv și cele două scrisori de susținere din partea avocatului Simonei și a lui Darren Cahill. Totodată, în cursul zilei de ieri (n.r. marți) am depus și pentru Irina Begu, care și-a arătat și ea interesul de a obține o excepție. S-ar putea să ajungem. Sper să avem norocul să ajungem la maximum de sportive acceptate. Avem fete care sunt în cursă, avem cele două excepții. Dacă reușim să primim măcar una dintre ele, avem bătaie mare", a mai declarat Gabriel Moraru.

Suspendarea pentru dopaj a avut un impact devastator asupra carierei Simonei Halep. În prezent, ea a coborât pe locul 1.146 în ierarhia tenisului mondial, ceea ce a făcut extrem de dificilă participarea ei la competiții majore. În contrast, Irina Begu, care și-a manifestat interesul pentru un wildcard, ocupă poziția 128.

Absența de la Wimbledon

Pe lângă vestea neparticipării la Jocurile Olimpice, Simona Halep nu va lua parte nici la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Organizatorii de la Wimbledon au publicat recent lista sportivilor care nu îndeplinesc criteriile de clasament, dar care au fost invitați să participe. Din păcate, Simona Halep nu se numără printre aceștia, în timp ce Emma Răducanu a primit o invitație.

La 32 de ani, Jocurile Olimpice din acest an ar fi reprezentat, probabil, ultima oportunitate pentru Simona Halep de a participa la o ediție a Olimpiadei. Această nouă veste proastă vine ca o lovitură dureroasă pentru fosta campioană, care a avut un parcurs impresionant în carieră, inclusiv câștigarea a două titluri de Grand Slam.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
evaluare nationala rezultate jpg
image
image
image
image
image
image
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net